Skip to content

8 masti de par care va ajuta sa tratati firele despicate si uscate. Simplu de preparat, cu ingrediente din frigider.

La finalul verii, parul resimte efectele expunerii la soare, umezeala excesiva si conditiile extreme ale vremii. Deteriorarea se observa cel mai simplu in varfuri despicate si usor casante, aspectul uscat intr-un mod exagerat dar si caderea parului. 

Pe langa conditiile metereologice, utilizarea substantelor chimice din vopsele, a aparatelor de coafat cu caldura si factorii de mediu precum poluarea contribuie enorm la uscarea parului si la aparitia varfurilor despicate. 

In astfel de cazuri, exista unele ingrediente regasite frecvent in bucatarie si frigider care pot fi de ajutor. Mai jos gasiti o serie de masti de par pe care le puteti prepara acasa, sunt excelente pentru calmarea si repararea daunelor cauzate parului, pentru hidratarea intensiva a varfurilor uscate si despicate.

In esenta, expertii considera ca este imposibil sa repari varfurile complet despicate. Insa anumite ingrediente naturale pot sigila temporar si pot preveni despicaturile ulterioare.

Varfurile despicate nu pot fi eliminate permanent, deoarece sunt un rezultat natural al imbatranirii si deteriorarii parului. Pot fi tinute la distanta prin tunderea in mod regulat si folosirea unor tratamente care protejeaza parul impotriva aparitiei de noi varfuri despicate prin intarirea structurii sale si hidratare. Daca va aflati in cautarea unui tratament cosmetic, expertii recomanda sa utilizati ingrediente care repara precum proteinele sau keratina, si agenti de hidratare, cum ar fi uleiurile sau unturile.

Masca de par cu iaurt si ulei de masline

Uleiul de masline contine acizi grasi care acopera parul si blocheaza umiditatea, protejand in acelasi timp parul impotriva deteriorarii. Iaurtul contine acid lactic care ajuta la eliminarea pielii moarte de pe scalp, un scalp sanatos produce un par sanatos. 

Amestecati jumatate de cana de iaurt cu 2 linguri de ulei de masline si aplicati masca pe par. Lasati-o sa actioneze timp de 20 pana la 30 de minute, apoi clatiti.

Masca de par cu iaurt si galbenus de ou

Ouale si amestecul de iaurt sunt, de asemenea, foarte frecvent utilizate remediu natural pentru ingrijirea parului, fiind un amestec nelipsit, spre exemplu, din rutina de frumusete a femeilor din India. Galbenusul de ou este o sursa bogata de multe minerale si vitamine, cum ar fi vitamina A, B si E, cu efectul asupra volumului parului mai puternic, mai sanatos si mai moale. De asemenea, va ajuta sa scapati de varfurile despicate. Aceste beneficii se adauga celor ale iaurtului, mentionate mai sus, si rezulta intr-o hidratare in profunzime cu efect de reparare a parului.

Amestecati 2 linguri de iaurt cu doua galbenusuri intr-un bol, aplicati masca obtinuta pe par si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti parul si repetati aplicarea de cel putin doua ori pe saptamana.

Masca de par cu galbenus de ou si miere

Mierea este un umectant natural care previne uscarea si fixeaza umiditatea. Ouale sunt bogate in aminoacizi care previn agravarea varfurilor despicate. Aceste doua ingrediente pot reda parului stralucirea, rezistenta si volumul. 

Combinati un galbenus de ou cu o lingurita de miere si aplicati masca pe par. Las-o timp de o ora inainte de a o spala cu un sampon bland.

Masca cu avocado si banane 

Masca de par cu avocado si banane este una dintre cele mai eficiente si rapide masti de par pentru tratarea varfurilor despicate. Este folosita in principiu pentru a trata parul deteriorat deoarece imbogateste parul cu proteine si, de asemenea, ii reda stralucirea si delicatetea. Ambele fructe contin vitamine si minerale care ajuta la o mai buna crestere a parului, avocado are un continut ridicat de ulei gras si este cunoscut ca un balsam natural pentru par. 

Intr-un bol, zdrobiti un avocado si o banana impreuna pana obtineti o pasta consistenta pe care o aplicati pe fiecare suvita de par in parte. Lasati-o sa actioneze timp de 15-20 de minute, ulterior clatiti.

Tratamentul cu ulei de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocoas are numeroase beneficii pentru par si piele deopotriva, este una dintre cele mai bune masti facute in casa pentru ingrijirea parului, indiferent de problema. Acesta contine multi acizi grasi, care vindeca parul deteriorat, trateaza varfurile despicate si stimuleaza cresterea parului. 

Pe de o parte, puteti realiza o masca simpla doar cu ulei de cocos. Il puneti intr-o cana pe care o incalziti la microunde timp de aproximativ 15 secunde, apoi aplicati lichidul obtinut pe parul uscat. Poate fi aplicat deopotriva pe scalp, pe lungimea parului si la varfuri, pentru a trata firele despicate. Apoi se recomanda sa va infasurati parul intr-un prosop sau o casca de dus, lasati sa actioneze cel putin 30 de minute si spalati folosind un sampon bland.

Pentru maximum de beneficii, o alta recomandare a expertilor este sa amestecati 2 linguri de ulei de nuca de cocos cu o lingura ulei de masline, aplicati pe parul uscat si fragil, concentrandu-va mai mult pe varfuri. Apoi, faceti o impletitura sau un coc strans si infasurati cu o casca de dus. Dupa o jumatate de ora, spalati-va parul in mod obisnuit.

Clatirea parului cu otet din cidru de mere este un remediu vechi, mereu util.

Acidul acetic din otetul de mere elimina murdaria din par si adauga stralucire, in timp ce intareste firul de par. De aceea se recomanda sa va clatiti parul cu otet, pentru un aspect moale si fin.

Fierbeti o cana de apa si lasati-o sa se raceasca. Adaugati 2 linguri de otet din cidru de mere si clatiti-va parul cu el dupa samponare. Lasati-l sa stea pe par timp de un minut inainte de clatire.

Ceai de musetel 

Musetelul este folosit in tratarea parului de multa vreme, fiind un ingredient cu efecte benefice pentru ameliorarea parului fragil, uscat, casant si cret. Are proprietati antiseptice care ajuta la indepartarea celulelor moarte si va sporesc cresterea parului.  

Se recomanda sa inmuiati doua pliculete de ceai de musetel sau doua linguri de musetel varsat in apa clocotita si lasati sa se raceasca, asemenea unei infuzii. Dupa ce musetelul si-a eliberat elementele benefice si apa s-a colorat, spalati parul cu ceaiul respectiv. De asemenea, puteti utiliza ulei de musetel pentru a masa pielea capului, cu efecte pozitive in relaxarea personala si vindecarea varfurilor despicate.

Citește în continuare