Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline. 9 retete delicioase din desenele animate Disney de la Ratatuille la Alice in Tara Minunilor si Doamna si Vagabontul
E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.
Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.
Vine week end-ul si vom lua masa in familie sau cu prietenii, poate va inspira una dintre retetele de mai jos care sigur vor aduce un zambet in plus la pranz sau cina.
Cu siguranta ati vazut macar o data unul dintre desenele Ratatuille, Alba ca Zapada, Brave, Frumoasa si Bestia, Frumoasa din Padurea Adormita, Alice in Tara Minunilor sau Doamna si Vagabontul, cand cadrele lungi din bucatarie sau agitatia din jurul mesei v-au facut pofta.
Specialitatile din Ratatuille, placinta de agrise din Alba ca Zapada, biscutii speciali din Brave, sufleul de branza din Frumoasa si Bestia, conurile de zapada din Monsters, frusecuri Alice in Tara Minunilor si pastele din Doamna si Vagabondul sunt retetele propuse pentru o activitate in familie cu cei mici si o sansa sa-i convingeti a manance mai multe legume si fructe.
Supa de praz, omleta si celebrul ratatouille sunt preferatele soricelului Remy din povestea Pixar Ratatouille
Pentru supa de praz, este nevoie de 4 linguri unt, 2 fire de praz, 2 cartofi, 5 cani de supa de pui, un buchet de mirodenii (cimbru, patrunjel, dafin), 1/2 cana de smantana, ulei, 2 cepe chivas, sare si piper.
Prazul se curata, apoi se taie in fasii si se caleste in unt pentru 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi se adauga cartofii cuburi si se toarna supa de pui, se pun mirodeniile si se lasa sa fiarba pentru 20 minute. Se scot mirodeniile, apoi restul de ingrediente se pun in blender, pana ce se transforma intr-un piure fin, pe care il punem inapoi in oala. Se adauga smantana si se mai fierbe doua minute, apoi se asezoneaza cu sare si piper, iar la sfarsit se pun cepele chivas taiate marut.
Omleta lui Remy este destul de simpla, din 2 oua, o lingura de branza moale, o lingura apa, un varf de sare si o lingura unt, la care se adauga ceapa chivas, busuioc si coriandru. Dupa ce ouale sunt batute si puse in tigaie cu unt, se adauga apoi branza si ceapa chivas, si se presara busuiocul si coriandrul.
Pentru ratatouille, ingredientele din reteta filmului sunt o vanata, doua cepe, doi ardei mici, un cartof dulce, un dovlecel, cinci rosii, cinci catei de usturoi, piper, sare si ulei. Reteta originala este foarte cunoscuta in toata regiunea Provence, asadar s-ar putea sa gasiti si alte variante ale ei, toate fiind la fel de delicioase.
In mod traditional legumele se taie si se prajesc separat in putin ulei, cu exceptia rosiilor si a usturoiului. Restul legumelor se taie felii si se aranjeaza intercalat, urmarind conturul circular al vasului in care le pregatiti. Se pune sare, piper si se stropeste cu ulei, apoi se lasa pentru 40 de minute cratita in cuptor.
Placinta de agrise a Albei ca Zapada dateaza inca din versiunea din 1938 a filmului cu acelasi nume.
Secventa reprezentativa este atunci cand Alba ca Zapada pregateste pentru piticul Grumpy placinta de agrise.
Pentru a creea placinta, este nevoie de un aluat de tarta din 250 g faina, un varf de sare, 170g de unt nesarat rece, jumatate de cana cu apa rece cu gheata, iar pentru umplutura, este nevoie de 2 linguri de unt nesarat, 900g de agrise, jumatate de cana de zahar, coaja de la jumatate de lamaie si un ou.
Cuptorul se preincalzeze, in timp ce pregatiti aluatul pentru tarta din faina, sare si untul rece, care se amesteca intr-un castron, iar treptat se pune si apa rece, pentru a ajuta la omogenizarea aluatului. Apoi, acesta se imparte in doua bucati egale, se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o cratita, se pregateste umplutura prin adaugarea untului care trebuie sa se topeasca, apoi se adauga agrisele, zaharul si coaja de lamaie. Amestecul se gateste pentru 10-15 minute pana cand unele dintre fructe se spart si lichidul se ingroasa.
Intre timp, scoateti unul dintre aluaturi din frigider si intindeti-l pe o tava unsa in prealabil cu putin unt sau ulei ca sa nu se lipeasca. Faceti cateva intepaturi cu furculita, puneti cateva boabe de fasole pentru a impiedica umflarea aluatului si lasati-l la copt pentru 15 minute, pana cand se rumeneste. Apoi se toarna compozitia de agrise, care se acopera cu cealalta bucata de aluat din frigider, practic sigiland intreaga compozitie. Bateti oul si ungeti placinta cu compozitia, dupa care lasati la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
Biscuitii din Brave pot fi serviti si simpli, dar si cu glazura.
Pentru a face biscuitii, este nevoie de 2-3 cani de faina, aproape o cana de zahar, jumatate de cana de unt, un sfert de cana de lapte, 3 oua, 2 linguri de extract de vanilie, 1 lingura de praf de copt, iar pentru glazura, jumatate de cana de zahar, 1-2 linguri de lapte integral, si cirese confiate.
Preincalziti cuptorul, apoi mixati untul cu zaharul, adaugand treptate laptele, urmat de cate un ou si la final extractul de vanilie. Adaugati apoi incet faina amestecata cu sarea si praful de copt, pana cand totul se incorporeaza. Cand aluatul este gata, pregatiti formele si incepeti sa modelati totul pe o foaie de copt, apoi dati la cuptor pentru 7-9 minute.
Pentru a le glazura, este nevoie ca biscuitii sa fie reci. Glazura se face foarte simplu din zahar si lapte, care trebuie insa mixate foarte bine, pana au consistenta. La final, se orneaza cu ciresele confiate.
Sufleul de branza din Frumoasa si Bestia este o provocare pentru bucatarii amatori si cei profesionisti deopotriva.
Ca ingrediente, este nevoie de 1/4 cana parmezan ras, 3 linguri de unt nesarat, 3 linguri de făina, 1 lingura de boabe de mustar, 1/2 lingurita pudra de usturoi, sare, nucsoara proaspata, 1 1/2 cana de lapte integral, 1 cana de branza Gruyere rasa,4 galbenusuri de ou si 6 albusuri.
Intai, se preincalzeste cuptorul. Apoi, se unge un vas adanc cu unt, peste care se presara uniform parmezanul, iar acestea se pun ulterior in frigider.
Intr-o alta cratita, se incalzeste untul la foc mediu pana se topeste, apoi se adauga treptat faina, boabele de mustar, pudra de usturoi, sarea si nucsoara, amestecand continuu, ca ulterior sa se adauge laptele. Cand incepe sa fiarba, se pun incet galbenusurile, iar la sfarsit, totul se amesteca cu branza Gruyere rasa.
Intr-un mixer, se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Compozitia aceasta se adauga peste sosul de baza cu 3 – 4 linguri mari din albusul batut spuma si se incorporeaza in sos cu ajutorul unei spatule, ridicand compozitia de pe fundul vasului catre suprafata, ca sa nu se piarda aerul acumulat in albus. Se adauga restul de albus si se incorporeaza cu multa grija, cu aceeasi spatula lata.
Se toarna amestecul in vasul pregatit din frigider si se coace imediat timp de 30-35 de minute. Sufla ar fi trebuit să creasca considerabil, iar blatul sa fie de culoare maro auriu. Acest soufle trebuie servit imediat.
Un alt desert de incercat sunt conurile de zapada din Monsters, un deliciu rece pe baza de lamaie.
Pentru acest desert, este nevoie de sucul a 6 lamai, 2 cani de zahar, 2 linguri de sirop de porumb,
¼ cana de apa, gel colorant alimentar galben, gheata. Suplimentar, este nevoie de conuri de inghetata din comert.
Zeama de lamaie, zaharul, siropul de porumb si apa se pregatesc la foc mediu si se bat cu un tel pana se combina bine. Dupa amestesc, se adauga colorantul alimentar galben, apoi se lasa siropul sa se raceasca complet.
Cand siropul se raceste complet, se amesteca cu gheata zdrobita si se amestesca cu o spatula. Compozitia apoi se pune in conurile de inghetata.
Fursecurile din Alice in Tara Minunilor necesita un timp mai lung de pregatire, insa sunt la fel de delicioase ca si restul deserturilor propuse.
Frusecurile simple se fac din 3 cani de faina simpla, un varf de cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu 227g unt la temperatura camerei, 1 cana zahar alb, 2 oua mari, 2 lingurite de extract de vanilie, iar pentru glazura, este nevoie de 2 albusuri de ou la temperatura camerei, 2 lingurite de suc de lamaie, 3 cani de zahar glazurat si optional, colorant alimentar cu gel.
Intr-un mixer, se bat impreuna untul, apoi se adauga zaharul, dupa care ouale si extractul de vanilie. La sfarsit, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Aluatul format se pune in folie alimentara si se depoziteaza pentru o ora in frigider.
In cuptorul preincalzit in prealabil, pregatiti frusecurile, pe care le decupati in functie de formele disponibile sau le puteti modela din mana. Frusecurile se lasa pentru 8-10 minute in cuptor, pana se rumenesc.
Pentru glazura, se bat albusurile cu sucul de lamaie intr-un mixer, si se adauga treptat zaharul si dupa caz, colorantul. Apoi se orneaza frusecurile, insa este nevoie sa fie reci ca glazura sa reziste.
Probabil una dintre cele mai cunoscute scene romantice din desene animate, pastele din Doamna si Vagabondul se fac dupa o reteta foarte simpla.
Spaghetele din scena dintre cele doua personaje sunt variante cu chiftelute, cunoscute si ca reteta de spaghetti con le polpettine.
In reteta orginala americano-italiana, este nevoie de 400 de grame de spaghete, 150 de grame de carne tocata de vita sau de porc, 150 de grame de carne dintr-un carnat proaspat, 60 de grame de parmezan ras, 60 de grame de miez de paine, 1 legatura de patrunjel, un ou, 25 ml. ulei de masline, 3 catei de usturoi, zdobiți, o ceapa mica tocata fin, 700 de grame de passata de rosii, cateva frunze de busuioc, 1 varf de nucsoara rasa, sare si piper.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, apoi se adauga ceapa si usturoiul zdrobit, un praf de sare si se calesc pana ceapa se inmoaie, apoi se adauga passata de rosii. Se adauga si cateva frunze de busuioc, se acopera tigaia si se reduce focul la minimum, pentru aproximativ 30 de minute.
Intr-un castron separat se amesteca cele doua tipuri de carne, parmezanul ras, un catel de usturoi zdrobit, painea data prin masina de tocat, un ou intreg si patrunjelul, apoi sarea si nucsoara. Din aceasta compozitie omogenizata se fac bilute mici de carne, pe care le lasam ulterior pentru 20 de minute la frigider.
Dupa cele 20 de minute, se adauga chiftelele in sos, se da focul mai tare si se lasa pentru alte 20 de minute. Spaghetele se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj si dupa fierbere, se amesteca cu sosul de rosii si chiftele.
Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.
New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…
Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.