Caju – noul meniu de la restaurantul oriental deschis de Joseph Hadad
O parte importanta din echipa Urban poate fi intalnita des in restaurantul Caju din spatele Ateneului. E un loc unde se mananca foarte gustos, cu ingrediente naturale si un respect pentru gustul autentic.
Joseph Hadad, chef-ul pe care–l vedeti in emisiuni-concurs de televiziune, este dincolo de ecran o persoana care a crescut cu un foarte mare respect pentru mancare. Cumpara ingrediente si condimente autentice din pietele din Israel (unde a crescut, tatalui fiind tunisian mutat in Israel) si – desi practica o bucataria de inalta clasa – inca mai respecta sfaturile descoperite in bucataria mamei lui.
Caju – noul meniu anuntat in iulie pastreaza dish-urile vedeta si adauga preparate cu alimente de sezon.
Meniul este gandit integral de chef Hadad si, cineva care a mancat mancare orientala si la ea acasa, stie ca avem gustul autentic, ca in farfurii sunt aromele adevarate. Hadad isi gandeste dishurile pe sezoane ca sa ia din fiecare aliment cele mai bune arome, la momentul in care natural ele ajung in piete.
Ce puteti sa mancati la Caju
Daca ajungeti prima data la Caju, va recomandam sa incercati gustarile orientale – humus, tahini., alata de vinete, salata marocana si matbucha de rosii picante. Vin cu o paine marocana pregatita in cuptorul restaurantului. Combinatia e foarte aromata, mancarea e foarte light, dar foarte foarte gustoasa.
Tot la gustari incercati o salata de papaya si wakame cu alune pecan caramerilzate, sahar de palmier, lemongrass, mirin si chili dressing. Sau un tartar de ton cu dantela de miso crocanta cu susan negru. Bulete de orez in stil japonez, avocado si sos ponzu. Desigur, exista si preparate romanesti – un pastrav romanesc afumat cu legume de sezon, rosii inima de bou, spanac, crema de vinete afumate, sos vinaigrette.
La main course alegerea noastra sunt pulpele de rata confiate cu ciuperci sote, ceapa caramelizata, sos fume, dar in meniu aveti de la Kafta de vita invelita in kataif cu tahina verde si radacini de legume coapte in ierburi aromatice pana la fripturi in stil marocan sau platouri cu fructe de mare asortate.
Pentru cei care iubesc pastele, o recomandare speciala – Tagliolini de casa cu sos de busuioc, lamai confiate, ulei de masline extra virgin, conopida la cuptor si baby spanac.
La desert e veselie si in principiu e bine ca in meniu nu sunt si poze pentru ca iti doresti sa le alegi pe toate. Tiramisu reinterpretat cu crema de cocos, zmeura, coacaze, mure, capsuni, biscuit fratuzesc, pudra de cacao si ulei de busuioc e cu siguranta o alegere minunata.
O cina de doua persoane ajunge undeva la 250 ron si e o excursie intr-o lume a aromelor.
Unde este Caju
Restaurantul brasserie e amplasat in centrul Bucurestiului, literalmente in spatele Ateneului pe Strada Nicolae Golescu 16. Cea mai apropiata parcare e in fata Ateneului, la Hilton.
Totul este gandit sa fie foarte accesibil pentru client, cu o servire rapida, dar cu o mare atentie pentru fiecare client. La subsol este un spatiu care poate gazdui o cina discreta de 8 persoane, separate de oricine altcineva din restaurant.
Aici pagina de facebook https://www.facebook.com/CAJUbyJosephHadad/
Rezervari la telefon: 0751 144 545