Teatru jucat de copii intre 6 si 14 ani la Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”
Daca vreti sa vedeti o alta forma de arta, poate cea mai sincera dintre toate, jucata cu energia si bucuria unor copii care au invatat sa se exprime pe scena, va invitam sa mergeti la Centrul UNESCO Nicolae Balcescu, la un proiect in care copiii au reinterpretat texte celebre pe intelesul lor.
Visul unei nopti de vara intr-o varianta care pastreaza acelasi tip de emotie ca textul lui Shakespeare
Spectacolul imbina clasicul cu modernul, sensibilitatea cu umorul, poezia cu textul dramatic si muzica cu dansul.
Un grup de 26 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani arata cum dintotdeauna oamenii talentati au fost dornici de expunere si de a se angrena pentru „Marele premiu”.
Prin intermediul acestui cuplet de piese, tinerii actori subliniaza cum ideea de talent show nu este chiar un concept modern, dimpotriva, functiona perfect si pe vremea lui Shakespeare, dar cu alte mize.
Fie ca suntem in contemporan, unde cateva tinere aflate intr-o competitie incearca sa impresioneze un juriu dificil si efervescent, fie ca ne aflam intr-un tinut feeric, populat cu zane si spiridusi, unde un grup de gospodine de pe vremea lui Shakespeare se intrec pentru a intra in gratiile curtii, situatiile genereaza acelasi tip de emotie si dau nastere unor scene spumoase, spre deliciul publicului. Acesti tineri primesc o lectie de viata, lectie care nu se invata sezand in banca si cu mainile la spate.
“In lift… la capatul lumii pe stanga” este un spectacol coupe care are la baza schita lui Dumitru Solomon
Prima parte spune povestea a 4 fete cu personalitati diferite blocate intr-un lift din cauza unei pene de curent. Pe toata durata, acestea incearca sa-si pastreze calmul, diplomatia si manierele. Spatiul limitat posibilitatea de ramane blocate o perioada lunga de timp devin motive de discutii si pareri, iar panica isi joaca propriul rol.
A doua parte a spectacolului este mult mai profunda si spune povestea a 6 destine a unor fete care se izbesc intr-un context nedorit de niciuna dintre ele. Aruncate intr-un desert de mizerii si nimicuri, un scenariu postapocaliptic le incearca existenta. O lupta continua intre instinctul de supravietuire si reflexul societatii in care au crescut. O societate moderna, guvernata de tehnologie, a caror zei contemporani nemilosi isi cer jertfa. Lumea virtuala prin mediile de socializare isi marcheaza teritoriul.
”La capatul lumii pe stanga” avem intalnire cu sapte fete ale caror povesti vor ridica niste intrebari. La cate din aceste intrebari avem raspuns?
Urmatoarele reprezentatii sunt pregatite in: 7 si 8 decembrie, ora 18.00, Centrul Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” (Strada 11 iunie, Nr. 41)
Regia & distributia: DreamBoutique
Intrarea este libera in limita locurilor disponibile