Inovatiile din industria cosmetica abordeaza probleme foarte nisate. Ce produse nu trebuie sa combinati pentru a evita reactiile adverse
Pentru a va bucura de beneficiile produselor de ingrijire a pielii, mai ales atunci cand introduceti un produs nou in rutina voastra, si pentru a reduce riscul de aparitie al iritatiilor si al problemelor de orice fel tineti cont de ingredientele chimice din compozitia acestora. Combinarea anumitor produse /poate aduce neplaceri, asa ca incercati sa evitati folosirea simultana a acestora si consultati un specialist atunci cand intampinati dificultati. Aceste ingrediente le puteti intalni in cremele hidratante, serumuri si produse dedicate curatarii tenului.
Retinolul combinat cu hidroxiacizi poate duce la aparitia iritatiilor
Intrucat retinolul (cunoscut pentru beneficiile sale anti-imbatranire) si hidroxiacizii (utilizat pentru cresterea fermitatii pielii si reducerea ridurilor) indeplinesc obiective similare de accelerare a reducerii cutelor pielii, trebuie evitata folosirea simultana. In caz contrar, ambele au efecte secundare potential iritante – mai ales atunci cand sunt combinate. Ambii compusi chimici sunt duri atunci cand sunt folositi individual, iar prejudiciul este si mai mare atunci cand sunt folositi impreuna. Incercati sa evitati folosirea in aceeasi seara a unei creme de noapte, precum este Firming Sleeping Cream din colectia Sephora, care contine alfa-hidroxiacizi (AHA) si serumul pe baza de retinol de la Pixi.
Un mix recomandat ar fi cel al retinolului cu acid hialuronic. Retinolul este cunoscut pentru provocarea iritatiilor pielii, mai ales atunci cand nu este aplicat cu o hidratare adecvanta anterior. Acesta este motivul pentru care un agent de hidratare, cum ar fi acidul hialuronic, poate fi o alternativa buna. Retinolul contribuie semnificativ la conturarea unui aspect neted si intinerit al tenului, prin actiunea sa intensa asupra ridurilor si stimuleaza colagenul, in timp ce acidul hialuronic ajuta la atragerea apei in piele, oferind un ten stralucitor.
Produsele formulate pe baza de peroxid de benzoil in combinatie cu retinolul usuca pielea
Indiferent daca aveti sau nu pielea sensibila evitati combinatia produselor pe baza de peroxid de benzoil si a produselor cu retinol. Produsele care au in componenta peroxidul de benzoil sunt cele care trateaza acneea puternica, iar retinolul este opusul sau. Cand cele doua sunt amestecate rezulta o piele uscata, deshidratata intr-atat de mult incat poate produce aparitia unor scuame fine pe ten. In plus, unele cercetari sugereaza ca peroxidul de benzoil anuleaza efectele retinolului.
In cazul in care va decideti sa va curatati tenul de impuritati cu o masca precum cea de la DR Jart, Dermask Micro Jet Clearing Solution, care are in compozitie peroxid de benzoil, evitati aplicarea ulterioara a produselor hidratante pe baza de retinol cum este cea de la Estee Lauder, Perfectionist Pro Rapid Renewal.
O alternativa benefica pentru ten ar fi combinarea vitaminei C si E in forma serumurilor care pot fi absorbite indata. Vitamina C lupta impotriva daunelor radicalilor liberi, iar vitamina E este excelenta pentru a stimula hidratarea. Beneficiile sunt antiinflamatorii si antibacteriene.
Combinarea vitaminei C cu hidroxiacizii va avea ca rezultat aparitia iritatiilor sau a petelor rosiatice
Vitamina C este un ingredient temperamental care necesita un pH acid pentru a ramane stabil. Cei mai intalniti hidroxiacizi ai produselor cosmetice sunt Alfa – hidroxiacizii (AHA) si Beta – hidroxiacizii (BHA). Aplicati impreuna cu retinolul, acestia nu vor avea rezultatele mult dorite. Sunt si situatii exceptionale in care aceste doua ingrediente pot fi introduse in rutina de ingrijire a pielii dar, pentru ca ambele functioneaza in medii acide, care pot avea ca rezultat iritarea pielii sau a petelor rosiatice, incercati sa consultati un medic dermatolog. Evitati utilizarea simultana a unei masti de fata precum este Cellular 3 Minute Peel a brandului La Praire cu Capture Youth Glow Booster Serum de la Dior.