Podcast-uri, vizita in studioul lui Electric Brother si o instalatie de la Bienala de la Venetia in cadrul evenimentului Saptamana Sunetului, intre 2-8 martie
A cincea editie a Saptamanii Sunetului la Bucuresti invita publicul la o noua serie de intalniri si evenimente dedicate sunetului, care vor aborda teme precum mediul sonor, sanatatea auditiva, tehnicile de inregistrare si redare, acustica, relatia sunetului cu imaginea si expresiile muzicale.
UNESCO a imbratisat principiile Saptamanii Sunetului angajandu-se oficial, de la finalul anului 2019, in protejarea calitatii mediului sonor si promovarea sunetului ca obiect educativ, cultural si social.
A cincea editie a Saptamanii Sunetului continua colaborarea cu Institutul Goethe care aduce in spatiul Pavilion instalatia sonora prezentata de Germania la editia 2019 a Bienalei de la Venetia.
Programul Saptamanii Sunetului cuprinde un recital al muzicianului Ivan Palacký, un experimentalist rafinat si surprinzator – eveniment organizat impreuna cu Centrul Ceh, un concert solo al violonistului Marius Lacraru, alaturi de un concert de muzica contemporana sustinut de ansamblul SonoMania, un duo de violoniste invitate cu sprijinul Forumului Austriac, care va deschide oficial anul Beethoven printr-un concert si un workshop cu studentii UNMB. Creatia radiofonica este reprezentata de Ilinca Stihi de la Teatrul National Radiofonic.
Totodata, istoria muzicii electronice si experimentale din spatele Cortinei de Fier va fi prezentata sub forma unei mese rotunde in cadrul proiectului european Unearthing the music.
Noua editie a Saptamanii Sunetului include o plimbare sonora propusa de doi arhitecti pasionati de acustica arhitecturala si urbana.
Ziua Internationala a Auzului declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii va fi celebrata pe 3 martie pentru a prezenta publicului importanta protectiei auzului si a sanatatii urechii. Cu aceasta ocazie, Saptamana Sunetului organizeaza dezbatere despre tinnitus la care este invitata Dr. Madalina Georgescu, medic ORL.
Podcast-urile ocupa un loc important in programul acestei editii si vor fi evidentiate printr-un eveniment amplu de listening si dialog cu autorii unora dintre cele mai bune.
Inregistrarile de teren si reflectia asupra ecologiei sonore este prezentata printr-o interventie a lui Balázs Kovács, profesor la universitatea din Pécs, si prin productiile sonore ale rezidentilor din Delta Dunarii ai programului Sonic Future.
Pasionatii de muzica vor putea vizita in cadrul Saptamanii Sunetului studioul personal al muzicianului Electric Brother.
Noutatea editiei 2020 este seria de vizite in studiouri de sunet din Bucuresti pentru a descoperi diversitatea specializarilor din meseria de inginer de sunet, cum ar fi inregistrarile de muzica, sunetul pentru filme sau sonorizarea unui concert live.
Bucurestiul este singurul oras din Europa centrala si de Est care organizeaza un astfel de eveniment amplu dedicat exclusiv sunetului si aspectelor sale culturale si sociale.
Creata in Franta acum 17 ani la initiativa unui inginer acustician francez, Christian Hugonnet, Saptamana Sunetului (Semaine du Son) se desfasoara in peste 100 de orase din intreaga lume. Prin acest manifest, Hugonnet si-a dorit sa familiarizeze publicul cu privire la ceea ce inseamna sunetul, in acceptiunea sa cea mai larga, incercand sa arate implicatiile sunetului in viata fiecaruia.
Compozitor, producator, sound designer si DJ, Electric Brother este cunoscut pentru albumele solo si pentru colaborarile cu artisti din cele mai diverse stiluri. Muzica retroelectro este cea care il caracterizeaza si variaza intre cea traditionala si dub, la jazz rock-ul anilor ’70 si muzica clasica contemporana.
Primul album al artistului s-a numit chiar „Electric Brother” – un produs ambiental, chill out exceptional, cu bogate influente folclorice, care a fost prezentat live si la Montreux Jazz Festival in anul 2003, impreuna cu Marta Hristea si Vlaicu Golcea.
Auditia albumului solo ROCKS din 2016 a fost difuzata intr-o sala de cinema de la Baneasa, singura din Romania cu Dolby Atmos – cel mai performant sistem audio care permite imersiunea totala in sunet.
Cristian Stefanescu, numele real al lui Electric Brother, a semnat coloane sonore de filme – „Alice T.”(2018), „One Floor Below” (2015) – de teatru, reclame si spectacole multimedia.