Skip to content

Un nou single semnat Jurjak, ”Inima de piatra”, va fi cantat live, in premiera, pe 29 februarie in club Expirat din Bucuresti

”Inima de piatra” este prima piesa extrasa de pe noul album de studio Jurjak -“Hotii de vise”, iar noul videoclip, regizat si montat de Jurjak si produs de Stay Sharp, este realizat in stil film noir, un dans de lumini si umbre in care sigla Jurjak prinde viata. Mixul si masterul piesei sunt realizate de Vlad Stoicescu si Bogdan Dragomiroiu la Studioul Green Ville.

Noul single va fi interpretat live, la concertul trupei de sambata, 29 februarie, din club Expirat si anunta al treilea material discografic Jurjak, care va fi lansat la inceputul lunii mai, pe vinil.

Prima interpretare muzicala a cantecului scris de Harry Negrin ii apartine Corinei Chiriac, artista care a inclus acest cantec, cu un titlu usor modificat, ”Inima, nu fi de piatra”, pe EP-ul ei de debut, ”Valurile Dunarii”, care a fost lansat in 1971.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe iabilet.ro si in reteaua iabilet si costa 40 de lei in pre-sale si 50 de lei la intrare.

Piesa „Imnul Minerilor”, de pe cel de-al doilea album semnat Jurjak si lansat in octombrie 2018, „Blues Berry”, a fost nominalizata la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului documentar „Planeta Petrila”.

George Petrosel, pe numele sau adevarat, si-a descoperit pasiunea pentru muzica in 2005, cand a inceput sa cante la tobe alaturi de K-Gula si Confusion, prima trupa de hip-hop live din Romania.

Jurjak – fiul lui Edi Petrosel, tobosarul trupei Holograf – a absolvit Dreptul, dar si-a descoperit latura creativa dupa o calatorie la New York, cand a inceput sa citeasca poezie si sa compuna versuri, si a decis astfel sa se inscrie la Facultatea de Film. A scris peste 60 de poezii, cu versuri vizuale, ca niste tablouri in cuvinte.

Dupa absolvire, a fost asistent de regie in proiectele lui Hypno, iar apoi a regizat videoclipuri pentru Raku, Omu Gnom, Moonlight Breakfast si STEMA.

Documentarul „Planeta Petrila”, in regia lui Andrei Dascalescu, prezinta povestea unui fost miner devenit artist si activist din Petrila, care utilizeaza arta si absurdul pentru a opri autoritatile locale sa demoleze cladirile istorice ale celei mai vechi mine din Romania.

Artistul Ion Barbu se concentrează pe scopul sau: nu doar sa ocroteasca mina de carbuni din Petrila ca patrimoniu cultural, ci si sa gaseasca noi metode pentru a impiedica destramarea comunitatii locale. 

Pelicula a fost nominalizata la Festivalul de Film Sarajevo si a castigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar si Premiul Publicului la Festivalul International de Film Transilvania de la Cluj-Napoca.

Citește în continuare