Creatoarei serialului „Orange is the new black”, Jenji Kohan, face „Social Distance”, o productie realizata integral de la distanta. Seria va fi difuzata pe Netflix
Dupa succesul seriei „Orange Is The New Black”, producatoarea Jenji Kohan lucreaza la un nou proiect cu tema centrala izolarea, care este scris, produs si filmat complet de la distanta pentru Netflix.
Desi multi cred ca epidemia de coronavirus este o sursa de ingrijorare, Jenji Kohan considera ca este mai degraba o sursa de inspiratie. In timp ce lansarile si filmarile marilor productii au fost amanate in intreaga lume, Jenji Kohan s-a adaptat noilor vremuri si a gasit o solutie pentru a evita problemele legate de epidemie, respectand in acelasi timp distantarea sociala impusa.
Intitulat „Social Distance”, serialul este regizat de Diego Velasco si scris de Hilary Weisman Graham, care va coordona si echipele de la ea de acasa.
Serialul este cu siguranta prima antologie produsa in aceasta perioada, desi nu va fi primul cu scenarii majore filmate de la distanta, si ar trebui sa fie un ecou al crizei sanitare pe care o traverseaza lumea acum, avand drept subiect distantarea sociala.
Experienta distantarii fizice este acum universala, dar nicio poveste individuala nu este la fel. Filmarile pentru noua productie au inceput deja, insa nu au fost anuntate nici distributa nici aproximativa de difuzare pe Netflix.
Jenji Kohan provine dintr-o familie de scenaristi si a reusit sa surprinda lumea intreaga cu seria „Orange is the New Black” nominalizata la premiile Golden Globes si Grammy, creata dupa o poveste originala, care a primit si 12 nominalizari la Premiile Emmy Primetime dupa primul sezon difuzat.
Scriitoarea si producatoarea americana de televiziune este cunoscuta si pentru realizarea serialelor de comedie-drama, printre care „Weeds” (2005), cu sapte sezoane, dar si „GLOW” (2017), „Ronna&Beverly” (2009) si „My Wonderful Life”. Kohan a fost nominalizata la zece premii Emmy, castigand unul pentru serialul de comedie „Tracey Takes On…”.
Unul dintre cei mai premiat regizor care au facut „filme la distanta” este iranianul Jafar Panahi care a realizat un jurnal video filmat cu telefonul despre viata in timp ce se afla in arest la domiciliu in apartamentul sau cu o interdictie de a nu mai filma timp de 20 de ani.
In acest timp vorbeste cu familia si avocatul sau si reflecta asupra sensului realizarii filmelor.
Documentarul „This is not a film” a aparut ca raspuns la amenintarile guvernului sau impotriva lui, dupa arestul din 2010, si a fost lansat pe 28 septembrie 2011 in Franta si distribuit de Kanibal Films Distribution.
Filmul a fost adus din Iran in Franta pe o unitate flash ascunsa in interiorul unui tort si a fost proiectat la Festivalul de Film de la Cannes din 2011 si mai tarziu la New York Film Festival, unde Panahi a participat de patru ori de-a lungul carierei, cu filme precum „Offside” si „Crimson Gold”. De asemenea, Panahi a luat parte si la editia a 27-a a Festivalului international de Film de la Varsovia, in cadrul concursului international.
Productia „This is not a film” a castigat premiul oferit de National Society of Film Critics la categoria Filmului Experimental.