Partii pentru sanius si patinoare din Bucuresti. In capitala sunt 20 de patinoare functionale
Unele dintre cele mai mari bucurii ale copiilor pe timp de iarna sunt mersul la sanius sau la patinoar. Multe dintre parcurile din Bucuresti au coline sau pante care permit saniusul, iar cu putina precautie in ceea ce le priveste pe cele mai abrupte, copiii se pot bucura acum cand zapada s-a asternut peste oras.
Pe urban.ro va prezentam cateva dintre locurile unde cei mici isi pot demonstra talentul la piruete pe gheata sau la sanius.
Printre locurile preferate de amatorii de sanius se numara Parcul Circului.
Parcul are suficiente coline in panta astfel incat saniusul sa fie una dintre activitatile principale atunci cand se depune zapada. Faleza inalta care inconjoara lacul face posibila practicarea acestuia, insa este de preferat ca lacul sa fie in totalitate inghetat si temperaturile destul de scazute, pentru a fi evitate incidentele.
Parcul Tineretului este unul dintre locurile preferate de bucuresteni pentru ca este foarte mare ca si suprafata, dar si pentru ca are un teren optim pentru sanius.
In 2014 a fost creata inclusiv o partie cu zapada artificiala pentru cei dornici sa schieze la un nivel incepator. Totodata, derdelusurile dinspre Oraselul Copiilor sunt cunoscute ca fiind locurile cu cea mai mare doza de distractie pentru micuti in sezonul rece.
Printre locurile unde puteti merge sa va dati cu sania este si Parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR.
Cu o suprafata generoasa, parcul este ideal pentru cei care doresc sa evite aglomeratia si are numeroase pante numai bune pentru sanius mai ales ca inaltimea dealurilor este una destul de mare, la fel ca si distanta pana la lac. De asemenea, micutii curajosi pot invata sa se dea si cu placa de snowboard.
Situat intre cartierul Crangasi si cartierul Giulesti, in sectorul 6, lacul Morii este imprejmuit de o faleza perfecta pentru amatorii de peisaje spectaculoase la apus, insa iarna, dupa ce se asterne un strat generos de zapada, faleza devine atractia principala pentru iubitorii de sporturi de iarna.
Un derdelus foarte cunoscut este cel din Parcul National (fostul 23 August), mai exact panta de la intrarea principala din bulevardul Basarabia.
Aceasta este suficient de abrupta pentru copiii care se dau cu sania. De asemenea, parcul are destule alei potrivite pentru sanius, dar si coline cu pante mai drepte care necesita mai multa precautie.
Si Parcul Carol sta bine la capitolul derdelusuri, insa, ca si in cazul Parcului Circului, este de preferat ca lacul sa fie puternic inghetat daca doriti sa va dati cu sania deoarece majoritatea pantelor duc direct la lac.
Bucurestiul se poate lauda cu peste 20 de patinoare functionale, situate atat in aer liber, cat si in interior.
Daca temperaturile de afara sunt optime pentru functionarea acestora si restrictiile pe timp de pandemie permit acest lucru, va puteti bucura de o vizita la unul dintre patinoarele din Capitala. Puteti verifica orarul acestora dinainte deoarece este posibil ca regulile din ultima perioada sa le fi schimbat programul de functionare sau chiar intreaga activitate.
Cel mai faimos patinoar este amplasat chiar in inima orasului, pe bulevardul Regina Elisabeta, in incinta Parcului Cismigiu, cel mai vechi parc din Bucuresti, care dateaza din anul 1854.
Iarna geroasa din 1883 a transformat lacul intr-un mic patinoar natural, insa cel din prezent este unul artificial si are o suprafata de 3000 de metri patrati, fiind deschis in fiecare sezon rece. Acesta functioneaza cu o ora pauza intre sesiunile de patinaj care dureaza doua ore. Pentru mai multe detalii privind orarul si zilele de functionare, puteti consulta pagina de Facebook Patinoarul Cismigiu Bucuresti.
Printre patinoarele in aer liber se numara si cel din Parcul Alexandru Ioan Cuza, situat in vecinatatea Bisericii de lemn, in cartierul Titan, la doar cateva minute de mers pe jos de la gura de metrou Titan. Programul patinoarului este de luni pana duminica, intre 10:00 si 22:00.
Iubitorii de patinaj isi mai pot exersa piruetele in aer liber la patinoarul de pe terasa Mega Mall sau la cel din Drumul Taberei.
Un alt patinoar exterior este cel de la Promenada Mall, care are 800 de metri patrati de gheata si este situat pe terasa celui de-al doilea etaj al cladirii. Pentru cei mici sau pentru incepatori, exista si posibilitatea folosirii unui dispozitiv ajutator pentru patinaj, care este impins pe suprafata ghetii, oferind sprijin si echilibru. Mai multe informatii despre program si reguli de acces puteti afla la 0784317893.
Denumit Caro Ice Land si situat pe str. Barbu Vacarescu 164A, patinoarul de la Hotel Caro este deschis de luni pana duminica in intervalul orar 10:30 – 21:00, iar accesul copiilor intre 0 si 3 ani este interzis. Accesul micutilor cu varsta intre 3 si 10 ani se realizeaza doar cu un insotitor adult, iar printre servicii veti regasi si patine de inchiriat.
Cel mai popular patinoar amplasat in interior este Cotroceni On Ice, deschis in incinta mall-ului AFI Palace Cotroceni.
Este singurul patinoar din Bucuresti deschis pe tot parcursul anului si singurul din tara unde se poate practica karting pe gheata. De asemenea, pasionatii de patinaj au la dispozitie cursuri sustinute de fosti sportivi de performanta. Pentru mai multe detalii referitoare la program si regulament accesati site-ul oficial patinoarafi.ro.