Cate Blanchett construieste o galerie de arta pe mosia din Anglia. Casa gazduieste o colonie protejata de lilieci.
Cate Blanchett a primit aprobarea pentru a-si construi o galerie de arta pe mosia Highwell House de langa orasul Crownorough din East Sussex, in sud-estul Angliei. Pe langa spatiul de expozitie, va include o sala de meditatie si una pentru repetitii.
Noua galerie va fi construita in locul cabanei de pe mosie. Asa cum se poate observa si in imaginile de mai jos, structura va fi atasata spatiului intr-un mod care sa nu distruga peisajul natural. Va fi folosita ca o oaza de liniste in mijlocul naturii.
Inainte de constructia „sanctuarului dedicat artei”, asa cum il numesc reprezentantii lui Blanchett, actrita si echipa de la Adam Richards Architects din Londra vor fi nevoiti sa gaseasca solutii pentru protejarea liliecilor din zona.
Legile britanice sunt foarte stricte cand vine vorba de renovari, restaurari si adaugarea de constructii noi in jurul cladirilor istorice create de marii arhitecti ai secolelor trecute.
Astfel, Blanchett va trebui sa protejeze colonia de lilieci pitici si cu urechile lungi care si-au gasit casa pe mosia Highwell House.
Intinsa pe 5 hectare, mosia Highwell gazduieste o vila din epoca victoriana construita in 1890 si detinuta anterior de Sir Arthur Conan Doyle, autorul seriei Sherlock Holmes.
Casa a trecut printr-un incendiu in anii ’70 in care s-au pierdut numeroase parti ale acoperisului si majoritatea ferestrelor. A fost reconstruita de arhitectul Eliza Barnes si cumparata de Cate Blanchett in 2015.
Are 12.000 de metri patrati care include o zona de padure, 9 dormitoare, 7 bai, usi vitrate dintr-un castel frnacez, o scara principala, o bucatarie cu semineu care a fost creata prin spargerea peretilor si alipirea catorva camere mai mici.
Actrita care are doua trofee Oscar pentru „Blue Jasmine” si „The Aviator” a fost dezvaluita drept unul dintre cei mai avizi si discreti colectionati de arta din Hollywood.
Colectia de arta a lui Blanchett include panoul „Target” al lui Guan Wei pe care l-a cumparat in 2010 si lucrari semnate de Paula Rego, Howard Hodgkin si Bill Hammond.
In 2017, Blanchett a aparut in filmul “Manifesto: Art x Agency” al lui Julian Rosefeldt care a fost gandit ca o instalatie de arta si expus in cele mai cunoscute muzee si galerii de arta contemporana din lume.
Actrita si-a aratat versatilitatea talentului sau prin interpretarea a 13 personaje diferite care recita manifestele scrise de reprezentantii unor curente artistice precum Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevich (Manifestul Suprematist din 1916), André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch si Mierle Laderman Ukeles (Manifestul Fluxus din 1963).
Puteti urmari filmul in intregime mai jos.
Anul trecut, actrita a aparut intr-o alta instalatie video si audio numita “Cele patru temperamente” care a fost creata de regizorul Marco Brambilla si a fost prezentata la Galeria Michael Fuchs din Berlin. Montajul reinterpreteaza temperamentele umane si teoria tipurilor de personalitati introdusa de filozoful grec Galen.
Mai jos puteti revedea cele mai memorabile roluri jucate de Blanchett.
In ceea ce priveste colectiile de arta de la Hollywood, Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai cunoscuti fani ai artei contemporane care investeste constant in lucrari ale artistilor emergenti.