Ceaiuri din cultura Indiana care ajuta imunitatea si ne aduc o oaza de calm in minte si in corp.
Cultura Indiana ne permite accesul la o medicina traditionala care e gandita sa previna, nu neaparat sa trateze punctual, un sistem de gandire asemanator cu cel al medicinei chineze.
Traim vremuri in care invatam sa prevenim bolile si contactul cu virusii, invatam ca preventia e mai importanta decat am fi luat in seama in urma cu cativa ani cand ni se parea ca suntem intangibili.
Iata cateva ceauiri recomandate in medicina Indiana, remedii de sanatate si preventie care sunt la indemana fiecaruia dintre noi. Ca si in cazul sportului sau al ingrijirilor de frumusete, e mult mai importanta preventia sanatatii si o disciplina zilnica alimentara pentru a nu ajunge la situatii complicate care necesita medicamente sau interventii chirurgicale.
Atentie insa, aceste recomandari nu inlocuie sfatul medicului, ele sunt doar parte dintr-un stil de viata mai sanatos care ar impiedica o parte din bolile momentului sa ajunga in corpul nostru.
Intelepciunea Indiana spune ca un ceai cu ghimbir, lamaie si miere este unul dintre cei mai puternici agenti care lupta cu infectiile de orice tip.
Apa calda in contact cu lamaia aduce in corp o serie de nutrienti care curata colonul, unde corpul nostru depoziteaza o multime de bacterii. Ghimbirul este un anti inflamator si remediaza micile inflamatii care apar de la infectiile usoare cu care corpul se lupta zilnic, iar mierea este unul dintre cee mai puternice medicamente naturale: are anticorpi, are nutrienti.
Ceaiul cu miere ghmbir si lamaie e parte din ceea ce indienii numesc Ayurveda, stiinta radacinilor. Daca faceti o cura de 10 zile, in fiecare dimineata o cana de ceai cu aceasta compozitie – pe care o preparati dvs in casa, nu la plic – veti observa remedii in elasticitatea articulatiilor, in digestie si eliberarea colonului (o sa fie foarte placut sa vedeti cum abdomenul devine mai plat fara prea mult sport) si imunitatea va creste si se va stabiliza.
Tot in cartile de Ayurveda se spune ca un ceai din mirodenii picante – piper, busuioc, chilli, boabe de mustar- combinate cu ceai verde va fi astringent in corp si va reduce multe dintre problemele legate de raceala. De la disconfortul simtit in gat pana la ameliorarea tusei, daca e cazul.
Aceleasi lectii indiene spun ca prezenta in aerul din casa a anumitor arome provenite din uleiuri esentiale purifica aerul, ajuta la cresterea bunei dispozitii si influenteaza un somn mai bun si mai sanatos.
Pe lista aromelor sunt trecute portocalul, cardamonul, iasomia, busuiocul si vanilia. Toate ajuta la calmarea nervilor si a corpului, dar si la purificarea aerului, asa ca oricare combinatie este benefica. De asemenea toate aceste ingrediente – in oricare combinate – pot fi transformate in ceai.