Cele mai frumoase trasee de bicicleta din tara, dar si locuri unde puteti inopta
A sosit sezonul plimbarilor cu bicicleta. Am realizat o lista cu cateva trasee de bicicleta de care va puteti bucura impreuna cu prietenii si familia.
Daca vreti sa va bucurati de frumusetea naturii din jurul Bucurestiului, aveti la dispozitia ruta Bucuresti – Pantelimon – Cernica – Tanganu – Fundeni – Vadu – Anei – Branesti – Pasarea – Cozieni – Pantelimon – Bucuresti.
La Cernica, puteti face o pauza la Manastirea Cernica, un loc foarte frumos, cu o gradina superba.
Daca luati la voi si o patura, puteti avea un picnic langa lacul Cernica.
Un alt traseu pentru biciclisti, in jurul Bucurestiului, este Bucuresti – Mogosoaia – Buftea – Mogosoaia – Bucuresti.
Puteti zabovi la Palatul Mogosoaia, inconjurat de un parc imens.
Palatul a fost construit pana in 1702 sub coordonarea lui Constantin Brancoveanu, in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane.
Ceva mai departe de Bucuresti, puteti alege traseul Buzau – Sarata Monteoru – Buzau, lung de 75 de kilometri.
Zona Subcarpatica este impanzita de livezi, iar in aceasta perioada, cand infloresc copacii este ideala pentru un astfel de traseu.
In Sarata Monteoru, va puteti caza la “Casuta cu dichis”, o casa de la tara transformata pentru a primi oaspeti. Gasiti acolo linistea copilariei petrecute la bunici.
Daca mergeti la munte, puteti alege ruta de bicicleta Brasov – Cristian – Rasnov – Bran – Vulcan – Codlea – Dumbravita – Codlea – Ghimbav – Brasov.
Este un traseu lung de 10 kilometri, insa il puteti imparti pe mai multe zile.
In localitatea Cristian puteti gasi multe locuri de cazare. “Neustadt Villa”, de exemplu, este o cladire construita in anul 1891, renovata care primeste acum turisti.
Daca preferati partea sudica a tarii, puteti alege un traseu din judetul Mehedinti, pentru a va putea bucura si de privelistea Dunarii de-a lungul drumului.
Orsova – Eselnita – Dubova – Ponicova – Svinita – Drencova – Berzasca – Liubcova – Coronini – Clisura Dunarii – Rezervatia Naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici este unul dintre trasee. Lungimea sa este de 115 kilometri, dar de asemenea il puteti imparti in mai multe etape.
In Eselnita, va puteti caza la “Pensiunea Sunshine”, chiar langa Dunare. Mare parte din camera au vedere inspre Dunare, iar balcoanele sunt construite din sticla pentru o vedere cat mai clara. Apusurile acolo sunt superbe.
Pe final de traseu va puteti caza la “Pensiunea Danubia”, situata de asemenea pe malul Dunarii, in apropiere de Parcul Natural Portile de Fier. Aceasta se afla la 10 km de monumentul Decebal Rex din Cazanele Dunarii.
Haideti sa mergem si in zona Moldovei. Un traseu foarte frumos este Ilisesti – Cacica – Manastirea Humorului – Gura Humorului – Paltinoasa – Ilisesti, de 50 de kilometri.
Daca ajungeti in zona, puteti inopta la “La Saivan Bio Retreat & Farm”, un loc de poveste. Situat in Vama, judetul Suceava, intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc, pensiunea are si o stana.
In zona Dobrogei, superba si ea in aceasta perioada, puteti incerca traseul Tulcea – Agighiol – Sabangia – Sarichioi – Lacul Razim – Sarichioi – Enisala – Cetatea Enisala – Salcioara – Jurilovca – Cetatea Argamum – Jurilovca, lung de 100 de kilometri.
Va puteti caza la Casa Filip-Sarichioi, o casa tradițional lipoveneasca, situata la cativa pasi de lacul Razim.
Este o veche gospodarie reconditionata de o tanara familie. La Anuala de Arhitectura din 2019, Casa Filip din Sarichioi a primit trofeul pentru sectiunea dedicata restaurarii, reabilitarii si reconversiei, precum si premiul special al presedintelui Ordinului Arhitectilor din Romania (Filiala Dobrogea).
In zona Sighisoarei, puteti incerca traseul Sighisoara – Malancrav – Sighisoara, lung de 72 de kilometri.
In Malancrav, va puteti caza la conacul Apafi. Situat deasupra satului, langa biserica si livada, conacul a aparținut familiei nobile Apafi. Conacul Apafi este acum o casa de oaspeti, cu 5 camere spatioase, balcon, biblioteca, un living mare, gradina refacuta, cu o fantana arteziana desprinsa din alte vremuri.