8 restaurante din Bucuresti care livreaza pentru acasa masa de Pasti in meniuri pregatite de chefs cunoscuti. Pentru majoritatea, comenzile se inchid la sfarsitul acestei saptamani
Sarbatoarea Invierii Domnului este una dintre cele mai frumoase si totodata cea mai importanta din calendarul crestin. Pentru romani pregatirea acesteia inseamna curatenie si prepararea bucatelor, vopsirea sau incondeierea oualor, innoirea hainelor si cadourile aduse de iepuras.
Chefs romani consacrati au anuntat deja meniurile pe care le pregatesc pentru sarbatoarea Pastelului, dupa cum veti vedea in lista pe care am pregatit-o la urban.ro.
Traditionalul miel pentru masa de Pasti este fragezit de Chef Alexandru Dumitru cu condimente speciale si umplut cu leurda, hrisca si stafide.
Pachetul Anika de Paste contine oaie umpluta cu leurda, hrisca si stafide, cartofi noi, piure de urzici cu usturoi verde, pasca cu branza si vanilie, cozonac cu nuci si ciocolata, o selectie de bunatati artizanale cu pate din ficat de pui, icre de crap, pesto de leurda, miere de la Iordache, sos de ardei iute, unt cu verdeturi si doua sticle de vin.
Pachetul este destinat pentru 4-6 persoane, costa 750 lei si comenzile se fac pana pe data de la 28 aprilie, detaliile complete fiind disponibile aici.
KANE – New Romanian Cuisine are doua variante de meniu, pentru doua sau patru persoane, bucatele fiind disponibile sub forma de voucher care se poate consuma pe data de 1 mai inclusiv.
Meniul de Pasti propus de Chef Catalin Bejenariu cuprinde paine cu maia, salata de boeuf, drob de miel in aluat cu muraturi facute in casa, salata de pui cu ardei copt, pulpa de miel glazurata, salata de primavara, terina de cartofi cu branza maturata de rozmarin, sparanghel la jar cu bacon, crema de leurda, sos de miel cu menta proaspata, iar la desert mini gogosi umplute cu crema de nuci proaspete si crema de zahar ars cu fructe de padure.
Experienta gastronomica pentru doua persoane costa 450 lei, iar cea pentru patru persoane, 600 lei, un vin fiind oferit din partea casei. Comenzile se accepta pana pe data de 28 aprilie, iar informatii complete sunt disponibile aici.
Kaiamo, restaurantul care poarta semnatura Chef Radu Ionescu, care momentan functioneaza ca Kanteen din cauza interioarelor inca inchise, pregateste pentru gurmanzi cosuri de Paste cu diferite bunatati.
Cosurile cuprind cozonac, oua rosii si pasca, iar optiunile contin si diferite sticle de vin sau de spumant. De asemenea, Chef Radu Ionescu a pregatit si meniu de Paste cu terina de fois gras, drob de casa, friptura de miel, coaste, pasca, cozonac, paine si oua rosii, pentru doua sau patru persoane. Restaurantul accepta precomenzi, iar detaliile le puteti descoperi aici.
Chef Cezar Munteanu pregateste la Chef Atelier by Cezar Munteanu un meniu traditional romanesc, cu drob, salata de boeuf, salata de vinete, pate de foie gras, ciorba de miel, friptura de miel, sarmale, legume la gratar si pasca, printre altele.
Comenzile se trimit online pana pe 28 aprilie, ora 11:00, prin mesaj pe Facebook Chef Atelier sau telefonic la 0746 555 505, iar comanda se ridica personal sambata, 1 mai, pana la ora 16:00 din Chef Atelier, str. Pictor Ion Andreescu 10. Detaliile complete despre meniu sunt aici.
Si Chef Nicolai Tand are meniu de Paste pregatit pentru gurmanzi, cu porcheta, friptura de miel cu cartofi noi, pastrama vita, sarmalute cu vita si porc, salata boeuf cu vita, drob de miel cu porc, oua rosii, placinta mere si pasca cu branza.
Precomenzile se lanseaza pana pe 26 aprilie, iar ridicarea produselor se face personal sambata, 1 mai 2021, pana la ora 12.00. Detaliile despre preturi si cantitati sunt disponibile aici.
La Noeme, meniul traditional are si accente internationale, iar pe langa bucatele traditionale, gurmanzii pot savura si oua murate in turmenic cu fructul pasiunii, portocala si lemongrass, quiche cu leurda, muchiulet de porc invelit in mangold, varza kale si stevie si cartofi dauphinois cu leurda, lavanda si pudra de brad.
De asemenea, doua dintre cele mai populare preparate Noeme, cozonacul cu multa nuca si vinars si pasca cu stafide si portocale, pe care publicul deja le cunoaste. Informatii despre comenzi sunt disponibile aici.
Mahala Restaurant ofera un meniu pentru patru persoane care cuprinde oua rosii, cas de oaie, ridichi si ceapa verde, drob de miel, bors de miel, friptura de miel cu cartofi la cuptor, cozonac si vin pentru 550 lei.
Comenzile se vor livra la domiciliu pe 30 aprilie, iar detalii complete despre meniu sunt disponibile aici.
Bacania Veche ofera mai multe optiuni pentru masa de Paste, cu o selectie de antrenuri, ciorbe, fel principal si deserturi.
Data de inchidere a comenzilor este 25 aprilie, ora 18:00, la inchiderea Bacaniei, cu exceptia cazului in care se epuizeaza anumite stocuri pentru anumite produse in anumite zile, iar toate informatiile despre comenzi sunt disponibile aici.