Muzeul „Made in RO” al brandurilor romanesti va expune la Iasi, Timisoara si Cluj Napoca. Peste 2500 de exponate care spun povestea mai multor generatii de romani.
Muzeul vizitat deja de peste 35.000 de oameni va putea fi vazut la ansamblul Palas din Iasi intre 19 si 27 mai, la Iulius Town din Timisoara intre 1 si 13 iunie si la Iulius Mall din Cluj-Napoca intre 1 si 14 octombrie. Intrarea este gratuita.
Decorul expozitiei recreaza la scara mica atmosfera din casele romanilor din perioada interbelica si comunista si celebrele alimentare sau magazine de electronice si electrocasnice.
Organizata sub forma unui cabinet de curiozitati modern, expozitia va include obiecte autentice din casele oamenilor care devin piese de arta: produse casnice de larg consum, cosmetive, jucarii, textile, electronice, electrocasnice, produse alimentare, reclame, masini, postere, machete, ziare si reviste cu reclame, ambalaje si produse dedicate brandurilor memorabile din orasele gazda: Iasi, Cluj si Timisoara.
Cele peste 2500 de exponate spun povestea incarcata de nostalgie a unor branduri celebre care au definit viata de zi cu zi a mai multor generatii. Per total, este vorba despre ultimii 150 de ani de creatie publicitara.
Printre acestea vor fi incluse motorete Victoria sau Mobra, pasta de dinti Cristal si Kalodont, uleiul Luboil-Unirea, sapunurile Pisica si Cheia, primele sticle de Pepsi-Cola si CI-Co sigilate, telefoane Standard, PECO, Dacia, biscuitii Eugenia, masinariile de gatit Aragaz, un ARO, aspiratorul Ideal, bicicletele Pegas, supele Supco, Brifcor, locomotivele Malaxa, revistele Realitatea Ilustrata si Dimineata si sosoni Mociornita.
Veti putea afla cum a aparut publicitatea ca activitate in Romania, ce cumparau si consumau sau aveau prin locuinte romanii in trecut, ce era de bonton, dar si povestile din spatele reclamelor si brandurilor nationale de altadata, marcand astfel continuarea eforturilor de a crea primul muzeu de publicitate si branduri romanesti, intr-un tur al amintirilor, un proiect initiat si organizat de Asociatia ESCU, incepand cu anul 2018.