De azi pana duminica puteti vedea arta realizata in realitate augmentata, inteligenta artificiala si video mapping in cadrul unui eveniment intins pe 5.800 de metri patrati. Piesa centrala este un Boeing 737 transformat intr-o instalatie imersiva de arta.
In intervalul 10 – 13 iunie, la ROMAERO Baneasa, are loc expozitia temporara de new media art, RADAR 2021. Piesa centrala este Core, un aparat Boeing 737 transformat intr-o instalatie imersiva de arta.
Fiecare tur al expozitiei dureaza doua ore si a fost creat tinand cont de reglementarile curente aflate in vigoare. Vizitatorii se vor intalni cu studiouri creative si artisti independenti ce dezvolta proiecte in realitate augmentata, video-mapping, inteligenta artificiala, instalatii interactive, game art si sound design.
Festivalul RADAR 2021 este gazduit in Hangarul 3 din ROMAERO Baneasa, pe suprafata de 5.800 de metri patrati si are patru parti. Prima parte, numita si „ACT 1” este partea imersiva si reprezinta scena principala de video mapping si sound design.
A doua parte este „LIFT-OFF | CORE” – o instalatie generativa de lumini si sunet, integrata in fuzelajul unui avion Boeing 737. 5 echipe creative au muncit 1200 de ore pentru a transforma avionul intr-o lume inspirata din filmele Sci-Fi.
Echipa Radar i-a adus impreuna pe artistii Aural Eye, Adilau, Simina Oprescu si Ygreck, alucrat o luna si au folosit 400 de metri de LED pentru a crea o „nava spatiala” formata din 11 metri de fuzelaj. Pe langa scopul festivalului RADAR, rezultatul are o dubla insemnatate prin aniversarea a 100 de ani de activitate a industriei aerospatiale.
Puteti citi mai multe despre acest proiect mai jos unde veti gasi si imagini dar si un film de making al transformarii fuzelajului.
Tema acestei editii RADAR este „FLUX” si vorbeste despre interactiunea continua a elementelor lumii noastre si schimbarile care apar cand oamenii, destinele si contextele se ciocnesc.
A treia parte se numeste „Flying Dream” si este o experienta video imersiva neurala, aplificata prin creativitatea Inteligentei Artificiale. A patra zona este „Flux of Energy” si include proiectii interactive.
Pe langa cele patru „acte”, asa cum le numesc organizatorii, ale expozitiei interactive, veti putea explora si o selectie curatoriata de proiecte new media art. La InFLUX veti gasi artisti si studiouri independente de new media art si proiecte realizate in cadrul anilor universitari si programelor de masterat ce ofera o abordare multidisciplinara si inovatoare productiilor de arta si tehnologie. La Game Art veti descoperi proiecte care imbina arta si gaming-ul dezvoltate de studiouri locale si realizate in cadrul programului de masterat de la UNATC, UBB si UNARTE dedicat educatiei in tehnologii inovatoare creative. Iar la Capsula Laboratory vor fi expuse lucrari dezvoltate intr-un program de rezidente artistice al Institutului Goethe, acestea fiind realizate de artisti din Germania, Romania si Republica Moldova.
Pentru copii, a fost creat spatiu RADAR Kids care recompune o lume fantastica si include un tur personalizat imersiv si interactiv.
Accesul se va face doar in intervalul mentionat pe bilet iar timpul de vizitare va fi de maxim 2 ore. Participantii sunt rugati sa se prezinte cu cel putin 30 de minute inainte de intervalul alocat pentru a efectua procedurile de acces impuse de masurile de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu SARS-CoV-2.
Biletele sunt in numar limitat pentru fiecare ora de acces si vor fi disponibile in format electronic pe www.iabilet.ro. Pretul biletelor este de 50 lei pentru adulti si se aplica o reducere de 50% pentru copii, iar accesul este gratuit pentru copiii cu vârsta intre 0-6 ani iar acestia trebuie sa fie insotiti de un adult la intrarea in spatiul expozitional. Studentii si elevii beneficiaza de reducere de 50% folosind codul #RADARedu in formularul de achizitie a biletelor si in baza carnetului de student/elev prezentat la intrarea in expozitie.