Printul Charles a dezvaluit un playlist cu 13 melodii de dans preferate. In timpul vizitei in Romania din 2017, Printul a dansat o hora mare din Calus.
Printul Charles a dezvaluit melodiile sale preferate in timpul unei emisiuni de la postul de radio britanic BBC. Printre ele se numara atat piese mai ritmate dar si hituri clasice precum „La Vie en Rose”, „Don’t Rain On My Parade” sau „They Can’t Take That Away From Me”.
Dezvaluirile Printului au venit intr-un context social, in cadrul unei emisiuni prin care Casa Regala le multumeste angajatilor din sistemul medical din Regatul Unit.
Emisiunea a fost difuzata duminica pe postul de radio national difuzat in 180 de spitale britanice. Printul Charles a adus un tribut si a tinut sa multumeasca in repetate randuri angajatilor din sistemul medical pentru implicarea in criza pandemica din ultimul an. A declarat ca a fost „profund impresionat de devotamentul angajatilor minunati NHS si al voluntarilor din toata tara.” Le-a multumit pentru „rezistenta lor incredibila si spiritul indomptabil, munca lor este de nepretuit.”
In programul de multumiri, Printul a inclus un playlist cu cele 13 melodii preferate din toate timpurile, interpretate de artisti din Anglia, Scotia, Africa de Sud, Franta, SUA si Irlanda. Puteti asculta cantecele mai jos, acestea sunt: Givin’ Up, Givin’ In (The Three Degrees), Don’t Rain On My Parade (Barbra Streisand), La Vie En Rose (Edith Piaf), Upside Down (Diana Ross), The Voice (Eimear Quinn), The Click Song (Miriam Makeba, You’re A Lady (Peter Skellern), La Mer (Charles Trenet), Bennachie (Old Blind Dogs), Lulu’s Back In Town (Dick Powell), They Can’t Take That Away From Me (Fred Astaire and Ginger Rogers), Tros Y Garreg / Crossing the Stone (Catrin Finch),Tydi a Roddaist (Bryn Terfel).
Printul Charles a introdus fiecare cantec cu o mica poveste despre impactul pe care l-a avut asupra vietii sale.
Despre „Givin’ Up Givin'” si-a adus aminte de momentul in care trupa The Three Degrees a cantat melodia la petrecerea de ziua de nastere a Altetei Sale de 30 de ani: „in urma cu multi, multi, multi ani, melodia aceasta era un indemn irezistibil de a ma ridica la dans.”
Despre cantecul „Lulu’s Back in Town” al lui Dick Powell din 1935 a spus ca il face fericit pentru ca ii aduce aminte de bunica lui. Pe „Don’t Rain on My Parade” a Barbrei Streisand a ales-o pentru ca e o amintire placuta din 1970 cand a ascultat-o pe artista live la studiourile Warner din California, in vremurile cand era locotenent pe HMS Jupiter.
In vizita din Romania in 2017, mostenitorul Coroanei britanice s-a bucurat de spiritul autentic romanesc si a intrat intr-o hora organizata in onoarea sa la Muzeul Satului.
Evenimentul care a facut inconjurul presei straine la vremea respectiva s-a intamplat in fata bisericii din Dragomiresti de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti. Printul Charles s-a aflat intr-o vizita oficiala in care s-a intalnit atat cu reprezentanti ai Guvernului, ai Patriarhei si ai Administratiei Prezidentiale dar si cu reprezentanti ai institutiilor culturale si caritabile.
La Muzeul Satului, Printul a fost intampinat cu sare si paine si un mini-recital al lui Gelu Voice si al Tarafului din Teleorman alaturi de dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria. Profitand de momentul in care acestia dansau hora mare din Calus, Alteta Sa s-a prins in dansul traditional
Insotit de directorul muzeului, Paula Popuiu, el s-a oprit la biserica din Dragomiresti, unde Gelu Voicu si Taraful din Teleorman si dansatorii ansamblului Bornasul din Alexandria au interpretat si dansat Calusul. Profitand de moment, printul Charles s-a prins in hora mare a dansului traditional. Mai jos puteti urmari filmarile zilei respective.
The Prince of Wales dances with the Burnasul ensemble during his visit to Bucharest pic.twitter.com/BgPMwSZMLU
— PA Royal Reporters (@PARoyal) March 30, 2017
Printul are o conexiune speciala cu tara noastra prin legaturile de rudenie pe care le are cu Familia Regala a Romaniei si prin casele de poveste pe care le detine in Transilvania.
Casele Printului Charles din Transilvania sunt in Valea Zalanului, un sat secuiesc cu 120 de locuitori aflat la 20 de kilometri de cel mai apropiat oras, Baraolt, si la 6 kilometri de cel mai apropiat sat, Aita Seaca.