Skip to content

VIDEO. Sergei Polunin promoveaza România printr-un clip filmat pe Transalpina. Sergei Polunin: „A fost cu totul special sa dansez in România, in mijlocul naturii”

 

Sergei Polunin a filmat in România clipul „The Road to Eternity”, prin care vrea sa le impartaseasca fanilor o parte din locurile extraordinare pe care le-a vazut in tara noastra. Clipul a fost filmat pe Transalpina si la marginea unei paduri de stejari seculari cu vârste de sute de ani din judetul Vâlcea, locuri alese anume pentru a sublinia ideea ca natura este eterna si oamenii ar trebuie sa o respecte. Productia a fost realizata de regizorul Bogdan Daragiu, cunoscut in România pentru colaborarile sale cu artisti precum Inna, Delia, Antonia sau Carla’s Dreams. Polunin a vizitat România in luna iulie, când a fost invitat special la TIFF.

Prima parte a clipului a fost filmata pe Transalpina (Drumul Regelui), considerat cel mai frumos si mai impresionant traseu montan din România. Imaginile cu Sergei Polunin dansând pe drumul care serpuieste prin munti este spectaculos, Transalpina fiind un drum cu o simbolistica aparte pentru istoria si trecutul românilor.

Istoria spune ca drumul a fost construit de romani, in anul 106, in timp ce se indreptau spre Sarmizegetusa Regia. Iar legenda spune ca pe acest drum a fost zarit si Zamolxis, zeul suprem al dacilor. Transalpina este totodata drumul transhumantei. In perioada interbelica, acest traseu montan a fost pietruit, iar in anul 1938 regele Carol al II-lea, insotit de regina si suita sa a taiat panglica la Saliste, cu o ocazia inaugurarii, si a strabatut la volanul masinii intregul drum. De aici si denumirea de Drumul Regelui.

A fost cu totul special sa dansez in România, in mijlocul naturii. Pentru mine a fost o experienta unica, deoarece am reusit sa ma conectez la nivel spiritual cu tot ce ma inconjura”,  a declarat Sergei Polunin.

A doua parte a clipului a fost filmata in judetul Vâlcea intr-o padure de stejari seculari, unii dintre ei vechi de pâna la 500 de ani. In loc sa fie protejati, stejarii seculari din România sunt in mare pericol din cauza defrisarilor ilegale masive. De aceea, lumina din partea a doua a clipului devine din ce in ce mai obscura, iar miscarile si coregrafia simbolizeaza zbuciumul si deopotriva revolta stejarului secular a carui existenta este amenintata de om.

Puteti citi mai multe despre vizita lui Sergei Polunin in Romania, precum si despre noile sale proiecte – o carte autobiografica si spectacolul Rasputin – mai jos.

Citește în continuare