Una dintre cele mai exclusiviste petreceri de Revelion are loc la Palatul Versailles Le Grand Contrôle. Bucatarul cu stele Michelin Alain Ducasse duce mesenii intr-o calatorie gastronomica prin secole
Pentru cei care cauta o modalitate memorabila de a intampina anul 2022, o oferta de doua nopti in gradinile Palatului Versailles promite sa fie cu adevarat speciala. Cunoscut drept „cel mai luxos Revelion din lume”, programul organizat la hotelul Le Grand Contrôle des Airelles Château de Versailles consta in valorificarea cadrului exclusivist al parcului care inconjoara palatul regilor Frantei. Anul acesta accesul va fi doar pentru cei vaccinati care, oricum, trebuie sa faca un test inainte.
Creat pentru a impresiona si conceput pentru a celebra statutul de monarh absolutist, Versailles este in primul rand o bucurie vizuala – cladirile si gradinile arata incredibil.
Hotelul Le Grand Contrôle ocupa o cladire proiectata de Jules Hardouin-Mansart, arhitectul favorit al lui Ludovic al XIV-lea si finalizata in 1681.
Din primavara lui 2020, puteti trai experienta franceza foarte aproape de Palatul Versailles. Airelles Chateau de Versailles, Le Grand Controle promite opulenta si lux in cele 14 camere si apartamente decorate autentic. Pe langa facilitatile din interior de remarcat este situarea excelenta: foarte aproape de faimoasa Galerie a Oglinzilor si cu vedere catre Oranjeria de la Versailles.
In ultimii ani, arhitectul si designerul de interior Christophe Tollemer si-a adus toata ingeniozitatea si flerul intr-o restaurare cu succes a hotelului, care ofera acum camere si apartamente regale, precum si un spa semnat Valmot cu piscina interioara.
Respectul pentru contextul istoric al Grand Contrôle a modelat intregul proces de reinnoire a acestuia, astfel incat sa pastreze aspectul, senzatia si maretia exuberanta a trecutului.
In centrul sarbatorii planificate de Anul Nou se afla ideea bucatarului cu stele Michelin Alain Ducasse, care duce mesenii intr-o calatorie gastronomica prin secole.
Meniul creat de el este pregatit cu ideea de a folosi aromele si stilul de prezentare din trecut si de a le imbina cu o serie de creatii contemporane.
Stilul flamboiant va juca un rol major in recrearea atmosferei unui banchet de curte in toata splendoarea. Intimitatea decorului se va adauga experientei, iar atentia deosebita la detalii a bucatarului va impresiona chiar si cele mai exigente gusturi.
Dupa Revelion, participantii sunt invitati la Balul tematic. Aceasta va avea loc la Chapel Bar, iar camera impunatoare cu candelabre va face un arc peste timp si retrairea atmosferei marilor festivaluri de altadata. Cu muzica si dans, sampanie si cocktail-uri – inclusiv faimosul „Fulg de nea regal” cu sampanie turnata peste un granit parfumat de sezon – petrecerea va fi un succes.
Cei care sarbatoresc Anul Nou la Versailles vor beneficia, de asemenea, de un majordom privat, tururi ale castelului si Trianonului si acces la terenul castelului inainte si dupa orele de deschidere. Detalii aici.