In campania de promovare a seriei „After Life”, Netflix a instalat banci in parcurile din Marea Britanie in sprijinul celor cu probleme de sanatate mintala.
Pentru a marca lansarea unei noi serii „After Life”, Netflix a avut si o initiativa dedicata sanatatii mintale, pentru a aduce o parte a serialului in comunitatile din Marea Britanie. Serialul, scris de Ricky Gervais, il urmareste pe Tony, un jurnalist local care este adesea vazut stand pe o banca intr-o curte a bisericii, in timp ce reflecteaza la moartea sotiei sale.
Cea de-a treia serie a filmului este disponibila pe Netflix inca din 14 ianuarie, iar pentru aceasta campanie, compania de streaming a lucrat cu organizatia de caritate pentru prevenirea sinuciderii Campaign Against Living Miserably (CALM). Impreuna, au comandat o serie de banci distribuite in mai multe localitati din Marea Britanie, iar pe fiecare este inscriptionat mesajul„Speranta este totul”, dar si o serie de coduri QR care duc catre o serie de resurse online si mesaje de sprijin pentru cei care au nevoie.
Despre ideea bancii si a deschiderii unei discutii cu un strain pe o banca, reprezentantii CALM au mentionat ca „bancile sunt un loc in care poti sa reflectezi, sa vorbesti cu cineva, sa sprijini pe cineva prin simplul fapt ca il asculti. Inscriptia „Speranta este totul” semnifica faptul ca incurajam oamenii sa aiba acele conversatii si aratam ca este normal sa aiba acele sentimente.”
After Life este un serial de televiziune britanic creat, scris, produs si regizat de Ricky Gervais, care il interpreteaza pe personajul principal, Tony Johnson.
Primul episod a avut premiera pe 8 martie 2019 pe Netflix, a doua serie a avut premiera pe 24 aprilie 2020, iar al treilea si ultimul sezon a avut premiera pe 14 ianuarie 2022.
Amplasat in orasul fictiv Tambury, „After Life” il urmareste pe jurnalistul Tony Johnson, a carui viata este data peste cap dupa ce sotia sa moare de cancer la san. Acesta se gandeste la sinucidere, dar in schimb decide sa-si petreaca viata pedepsind lumea pentru moartea sotiei sale, spunand si facand tot ce vrea, indiferent de felul in care îi face pe altii sa se simta. Desi considera ca aceasta este „superputerea” sa, planul sau este subminat atunci cand toti cei din jurul lui simt mila fata de el si incearca sa-l faca o persoana mai buna.