Skip to content

Fiul Madonnei picteaza. Lucrarile sale se gasesc online si in galerii, sub semnatura Rhed si pornesc de la 24.000 lire sterline

Galeria Tanya Baxter Contemporary vinde lucrarile lui Rocco Ritchie, baiatul Madonnei si a lui Guy Richie, care isi semneaza lucrarile cu pseudonimul „Rhed”.

Conform presei internationale, abia recent au aparut stiri despre eforturile artistice ale lui Rocco, a carui lucrari sunt inspirate de Ernst Ludwig Kirchner, Egon Schiele si Pablo Picasso, cu note din expresionism si fauvism.

Rhed si-a inceput cariera artistica in 2018, si este reprezentat de galeria Tanya Baxter Contemporary din Chelsea (Londra) drept „un tanar artist emergent al carui univers cultural este divers si neconventional”. Aceasta abordare artistica a provenit probabil din expunerea timpurie a lui Rhed la multe discipline artistice, de la cinema la artele spectacolului și artele vizuale. “In adolescenta, a fost fascinat de cinema, inspirandu-l sa creeze storyboard-uri, scurtmetraje si fotografii artistice. De asemenea, a iubit intotdeauna muzica si simte ca este un element integrant al artei sale. Exista un ritm puternic in pictura lui Rhed; ritmul si pulsul controleaza jucaus panza”, ii descrie galeria lucrarile.

Rocco studiaza arta plastica la Central Saint Martins si a fost prezentat drept „urmatorul Basquiat” de unii dintre critici, in timp ce altii nu considera ca lucrarile sale sunt valoroase.

Lucrarile lui Rhed sunt listate si pe platforma Artsy, dar in prezent nu mai au un pret, insa criticii mentioneaza ca ar fi costat 24.000 de lire sterline inainte ca identitatea lui Rocco sa fie dezvaluita de publicatia Page Six in decembrie 2021.

Prima sa expozitie publica a fost in iulie 2018, iar in descrierea conceptului, curatorul a mentionat „Acum cu domiciliu la Londra si frecventand Central Saint Martins, el a imbratisat un nou gen de arta de tip bricolaj cu verva expresionista si energie stradala. Nu este deloc surprinzator faptul ca a fost atras ca artist de graffiti, iar munca sa are cu siguranta elemente din Basquiat si Banksy,” citeaza publicatia Page Six.

Galeria Tanya Baxter Contemporary are in colectia sa si lucrari semnate de Andy Warhol, Banksy, Damien Hirst, Jeff Koons si Roy Lichtenstein, printre altii.

Citește în continuare