Tom Hanks, Robert Zemeckis si Eric Roth lucreaza la un proiect nou. Cei trei au creat „Forrest Gump”, productie premiata cu 6 trofee Oscar, inclusiv Cel mai bun film, regizor si actor.
Publicatia Deadline a anuntat o noua productie cu Tom Hanks in rolul principal, unde scenariul este semnat de Eric Roth si Robert Zemeckis, cei care au creat si „Forrest Gump”.
Prezentat in 1989 intr-o versiune de sase pagini si publicat in versiune completa in 2014, romanul lui Richard McGuire prezinta un salon din Perth Amboy, din New Jersey, vazut mereu din acelasi unghi, locuit de mai multi oameni de-a lungul a sute de mii de ani, invitand cititorul intr-o experientasenzoriala absolut unica si intensa. Cartea a fost recompensata cu premiul cel mare la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (2016), iar filmul a primit deja titlul „Here”.
De asemenea, Robert Zemeckis si Tom Hanks vor fi si pe afisul noului film „Pinocchio”, unde Tom Hanks va juca rolul lui Gepetto, creatorul micului baiat din lemn, iar adaptarea va apartine lui Disney. Din distributie mai fac parte Cynthia Erivo, Luke Evans si Joseph Gordon-Levitt.
De curand, presa internationala a anuntat ca au inceput filmarile si pentru ecranizarea versiunii americane a romanului de succes „Un barbat pe nume Ove”. Tom Hanks este actorul principal, iar sotia sa Rita Wilson este unul dintre producatori.
Regizorul filmelor „Finding Neverland”, „World War Z” si „The Kite Runner”, Marc Forster, urmeaza sa adapteze povestea „A Man Called Ove” cu Tom Hanks in rolul principal, dupa cum a dezvaluit publicatia Deadline in exclusivitate.
De doua ori nominalizat la Oscar, David Magee („Life of Pi”, „Mary Poppins Returns”) va scrie scenariul proiectului, intr-o colaborare cu Marc Foster, cu care a mai lucrat si la „Finding Neverland”.
Conform informatiilor aparute in presa, productia ar trebui sa inceapa anul acesta pentru acest lungmetraj, care este in lucru de cativa ani si se bazeaza pe romanul de succes suedez al lui Fredrik Backman. Cartea s-a vandut pana in prezent in peste 7 milioane de exemplare in intreaga lume, fiind tradusa si in Romania, si a ramas pe lista celor mai bine vandute carti a New York Times timp de 77 de saptamani consecutive la momentul lansarii.