Prima imagine cu Tom Hanks in rolul lui Geppetto din Pinocchio. Papusa lui Pinocchio pare o imprimare 3D a desenului animat din 1940.
Disney+ are in plan un an plin de evenimente cinematografice memorabile – printre ele se numara si lansarea in Romania – iar unul dintre cele mai asteptate proiecte noi este primul film live-action „Pinocchio”. Este regizat de Robert Zemeckis, cu Tom Hanks ca protagonist si va fi lansat exclusiv online in luna septembrie.
Cu 6 luni inaintea lansarii filmului, Disney+ a dezvaluit prima imagine cu transformarea lui Hanks in Geppetto si momentul magic in care Pinocchio prinde viata. Fotografia este relativ simpla dar are efectul filmelor Disney si pare inspirata din anii ’40 prin dispunerea luminilor si un aspect nostalgic al intregului cadru. Hanks pare sa semene aproape identic cu Geppetto din desenele animate Pinocchio cu parul alb si cret si o mustata stufoasa.
In acelasi timp, papusa lui Pinocchio seamana foarte bine cu personajul din desene animate, fiind aproape o versiune imprimata 3D a acestora. In timp ce alte filme Disney si-au adaptat personajele, toate elementele recognoscibile ale lui Pinocchio sunt identice precum lungmetrajul animat lansat in 1940.
Hanks, considerat unul dintre cei mai iubiti actori din toate timpurile, a mai trecut printr-o transformare in lumea lui Walt Disney cand l-a jucat pe creatorul studiourilor de filme si animatie in filmul „Saving Mr.Banks”. Asa cum a obisnuit, cu transformari cameleonice, Hanks este aproape de nerecunoscut in rolul lui Geppetto.
Din distributie mai fac parte si Benjamin Evan Ainsworth pentru vocea lui Pinocchio, Cynthia Erivo in rolul Zanei Albastre, Joseph Gordon-Levitt in rolul lui Jiminy Cricket, Luke Evand in rolul birjarului malefic, Keegan-Michael Key in rolul lui John cel Sincer si Lorraine Bracco va oferi vocea Sofiei, pescarusul, singurul personaj nou creat pentru adaptarea Disney+.
Filmul este regizat de Robert Zemeckis cunoscut pentru „Forrest Gump”, „The Polar Express”, „Back to the future” sau „Death becomes her”, filme care au castigat 11 trofee Oscar. care a adaptat scenariul alaturi de Chris Weitz care a mai lucrat cu Disney pentru scenariile „Cenusareasa” din 2015 care s-a dovedit a fi un succes urias si „Rogue One: A Star Wars Story”.
Discutiile pentru un film live-action inspirat de povestea lui Pinnochio au inceput inca din 1985.
Printre regizorii care s-au aflat in discutii cu Walt Disney Pictures s-au numarat Steve Barron, Sam Mendes si Paul King care s-a retras in ianuarie 2019 din proiect invocand motive personale.
Zemeckis a fost anuntat in ianuarie 2020 drept regizorul productiei iar in decembrie 2020 a fost confirmat Tom Hanks in rolul lui Geppetto.
Muzica pentru „Pinocchio” va fi compusa de Glen Ballard si Alan Silvestri, colaboratori frecventi ai lui Zemeckis. Silvestri a semnat coloana sonora pentru „Avengers”, „Predator”, „Captain America”, „Forrest Gump”, „The Polar Express”. Ultimele doua productii i-au adus nominalizari la Oscar si la Globurile de Aur.
La randul lui, Guillermo del Toro a pregatit o alta ecranizare pentru „Pinocchio” care va fi lansata pe Netflix in decembrie 2022.
Castigator a 2 trofee Oscar pentru „The Shape of Water”, cel mai bun film al anului 2018, Guillermo del Toro a regizat noua versiune Pinocchio alaturi de Mark Gustfason dar titlul oficial – Guillermo del Toro’s Pinocchio– arata ca va fi vorba despre o rescriere a povestii clasice. In interviurile acordate recent pentru a promova cel mai nou film al sau, „Nightmare Alley”, Del Toro a declarat ca musical-ul este plasat in anii ’30 in Italia, in vremea lui Mussolini si este puternic inspirat de „Frankenstein”.
Basmul „Aventurile lui Pinocchio” a fost lansat in 1883 de autorul italian Carlo Collodi si a fost transformat intr-un fenomen de geniul Walt Disney.
Devenita populara dupa Primul Razboi Mondial, povestea tamplarului Geppetto care creeaza o marioneta ce prinde viata a fost transformata intr-un fenomen numit „clasic” dupa desenele animate Disney din 1940 – „Pinocchio”.
A fost al doilea film de animatie lansat dupa „Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici” si primul desen animat care a castigat un trofeu Oscar. Productia a fost inclusa in lista celor mai valoroase filme lansate vreodata si este considerata punctul culminant al departamentului de animatie clasica de la Disney.