La Londra exista o librarie dedicata universului Alice in Tara Minunilor. Libraria Alice Through The Looking Glass vinde doar obiecte care au legatura cu universul povestii lui Lewis Carroll
La Londra exista o librarie dedicata universului Alice in Tara Minunilor. Libraria Alice Through The Looking Glass vinde doar obiecte care au legatura cu universul povestii lui Lewis Carroll
La Londra, in zona Leicester Square, exista o librarie dedicata universului Alice in Tara Minunilor, povestea scrisa de Lewis Carroll.
Alice Through The Looking Glass este un spatiu plin de cadouri, suveniruri si editii rare ale povestilor lui Lewis Carroll, carti la prima editie, imbracaminte, papetarie, dar si un mic muzeu cu cateva obiecte speciale care nu sunt de vanzare.
Povestea acestui loc a inceput cand co-fondatorul Jake Fior a descoperit tabla de sah originala pictata manual a lui Sir John Tenniel, „Through The Looking Glass”. Ilustratiile tablei de sah sunt spectaculoase, ceea ce l-a si facut pe Jake sa creeze ulterior un intreg univers comercial al povestii, noteaza publicatia Secret London. Mai mult, in interiorul librariei exista chiar un iepure alb viu, pe nume Harley.
“Through the Looking-Glass”, cu numele complet “Through the Looking-Glass and What Alice Found There”, a fost scrisa de Lewis Carroll in 1872, dar publicata de fapt in decembrie 1871.
Scrisa ca o continuare a “Aventurilor Alice in Tara Minunilor”, “Through the Looking-Glass” descrie alte aventuri ale lui Alice in timp ce se misca printr-o oglinda intr-o alta lume ireala a comportamentului ilogic, aceasta dominata de table de sah si piese de sah.
In timp ce primul roman Alice are carti de joc ca tema principala, “Through the Looking-Glass” are majoritatea personajelor principale reprezentate de piese de sah, Alice fiind un pion. Lumea oglinda este formata din campuri patrate impartite, iar traversarea fiecarui camp semnifica de obicei o schimbare de scena, Alice avansand cu un patrat.
La inceputul cartii, Carroll a oferit si explicat o compozitie de sah cu notatie descriptiva, corespunzatoare evenimentelor din poveste. Desi miscarile pieselor urmeaza regulile sahului, alte reguli de baza sunt ignorate: un jucator (Alb) face mai multe miscari consecutive in timp ce miscarile adversarului (Rosu/Negru) sunt sarite.
Pentru pasionatii de carti si nu numai, strada pe care se afla aceasta librarie este denumita neoficial Bookseller’s Row, fiind deschise mai multe librarii cu tematici diferite si anticariate dedicate cartilor.