In Londra a fost lansat un tren wellness care ii ajuta pe pasageri sa se deconecteze de la ritmul haotic al vietii. Pe parcursul calatoriei, se croseteaza, se deseneaza, se creeaza origami si se discuta despre mindfulness.
In Marea Britanie, pentru Saptamana de Constientizare a Sanatatii Mintale va fi pus in functiune un tren care va incuraja oamenii sa invete cum sa fie prezenti si sa se deconecteze de la haosul cotidian.
Compania LNER va lansa trenul wellness care va circula, initial, in perioada 9-14 mai si va include o serie de activitati gandite impreuna cu experti in sanatate mintala. Pasagerii vor avea la dispozitie diferite vagoane tematice in care vor invata sa croseteze, sa deseneze, sa faca macrame sau origami.
Calatoriile terapeutice se vor desfasura intre gara King’s Cross din Londra si Lincoln iar prima plecare este in dimineata zilei de 7 mai, la 8:06. Biletele incep de la 50 de lire sterline si includ un meniu culinar, cadouri si o discutie incurajatoare de la vedeta TV James Middleton.
Trenul wellness a aparut in urma unor cercetari care spun ca 53% din oameni prefera sa plece in calatorii cu trenul pentru ca le ofera timp sa se deconecteze si sa se relaxeze. Astfel, a fost gandita o experienta mindful in jurul acestor informatii.
La bordul trenului, pasagerii pot alege sa croseteze o pereche de manusi din lana moale, sa creeze un macrame care poate fi agatat pe perete, sa deseneze pe modele utilizate in tehnici de mindfulness, sa mediteze, sa se bucure de jocuri de societate si puzzle-uri, sa impacheteze un origami sau sa discute cu mind coach-ul James Middleton.
Fiecare pasager isi poate personaliza meniul culinar si cadoul pe care il va primi la coborare.
Biletele sunt valabile o zi si functioneaza pentru un drum dus-intors de la Londra la Lincoln, existand posibilitatea de a urca si din gara Peterborough. Trenul pleaca inapoi spre Londra la orele 15:24 iar clientii sunt incurajati sa faca rezervarile din timp pentru a-si asigura locul preferat.
Cel mai scump bilet poate ajunge la 95 de lire, rezervarile pot fi facute aici. Mai jos puteti descoperi alte experiente cu trenul.
Un studiu efectuat recent in peste 14 milioane de carti in ultimii 125 de ani observa o crestere a prevalenta depresiei in randul oamenilor din intreaga lume.
O echipa de cercetatori de la Indiana University, condusa de Johan Bollen, profesor de informatica, a facut o cercetare folosind analiza datelor la scara larga si terapia cognitiv-comportamentala(TCC). Studiul se numeste „Inregistrarile istorice ale limbajului dezvaluie un val de distorsiuni cognitive in ultimele decenii” si a fost publicat anul trecut pe portalul de cercetari stiintifice PNAS.
Acestia au folosit legatura dintre depresie si limbaj pentru a investiga daca societatile in ansamblu, similare cu indivizii cu depresie, pot suferi modificari in limbajul colectiv care sunt asociate cu distorsiuni cognitive.
Persoanele cu depresie sunt predispuse la modele de gandire neadaptate, cunoscute sub denumirea de distorsiuni cognitive, prin care se gandesc la ei insisi, la lume si la viitor in moduri negative si inexacte. Aceste distorsiuni sunt asociate cu schimbari marcate ale dispozitiei, comportamentului si limbajului individului. Ipoteza de la care au plecat este cea privindsocietatile care pot suferi modificari similare in psihologia lor colectiva, care se reflecta in inregistrarile istorice ale utilizarii limbajului.
Cercetarile arata ca starea de bine inseamna constientizarea faptului ca suntem fiinte complete si trairea sentimentului de echilibru si multumire, adica lucrurile merg bine pentru noi astazi si pot continua sa mearga bine pentru noi si mâine. Este convingerea ca avem relatii semnificative si ne traim viata cu sens. Desi este posibil sa intâmpinam provocari avem forta si rezistenta, resursele materiale si sprijinul celorlalti pentru a supravietui si a prospera.
Mai jos puteti descoperi tehnici de relaxare, de respiratie si puteti afla mai multe despre alimentele care ajuta la bunastarea fizica si emotionala.