Skip to content

In seara aceasta, puteti urmari gratuit International Classical Music Awards. Concertul este sustinut de Orchestre Philharmonique du Luxembourg sub bagheta lui Adam Fischer, printre altii

 Premiile International Classical Music Awards (ICMA) sunt premii muzicale acordate pentru prima data pe 6 aprilie 2011, care inlocuiesc premiile cu traditie Cannes Classical Awards si Midem Classical Music Awards. Anul acesta, ceremonia are loc pe 21 aprilie si va fi transmisa live gratuit pe canalul de Youtube: 

Concertul de gala are loc la Philharmonie Luxembourg, iar castigatorii premiilor vor sustine programul concertului. Dirijorii Adam Fischer (premiul pentru intreaga cariera) si Jakub Hrůša (premiul pentru muzica simfonica), violonistii Julian Kainrath si Gennaro Cardaropoli (ambii tineri castigatori ai premiului pentru artistul anului), pianistul Michael Korstick (premiul pentru realizari speciale) si tenorul Edgardo Rocha (muzica pentru cor) vor urca ăe scena, alaturi de Orchestra Philharmonique du Luxembourg, care a primit premiul pentru muzica contemporana.

International Classical Music Awards ofera anul acesta premii la 26 de categorii, iar juriul este format din reprezentanti din 15 tari europene.

Dirijorul Adam Fisher a fost anul trecut invitat la Festivalul George Enescu si a condus Orchestra de Camera din Basel, pe scena fiind pianista Cristina Dariescu, care a interpretat Concertul in la minor pentru pian si orchestra op. 7 de Clara Schumann, lucrare care este considerata de specialisti un manifest de mare feminism.

Adam Fischer este unul dintre cei mai importanti dirijori ai prezentului, cunoscut publicului larg pentru inregistrarea a celor 104 simfonii complete de Joseph Haydn, care ramane de neegalat pana in prezent.

Despre acesta, in prezentarea Festivalului Enescu, organizatorii noteaza: „Fie in Bayreuth, unde a fost numit Dirijorul Anului de revista Opernwelt pentru senzationalul sau debut „Ring” in 2001, la Metropolitan Opera sau la Teatrul Scala din Milano, fie cu Filarmonicile din Viena sau Berlin, Orchestra of the Age of Enlightenment sau la Festivalul de la Salzburg, Adam Fischer este recunoscut, atat de public, cat si de muzicieni, ca un mediator intre muzica si lumea exterioara. El nu este „seful”, nu este „maestrul”: este un motivator care nutreste un nivel inalt de competenta si responsabilitate personala in membrii orchestrei sale. El combina astfel calitatile unui dirijor modern „primus inter pares” cu cele ale unui „Kapellmeister” clasic”.

Adam Fischer isi foloseste in mod regulat succesul si accesul la publicul international larg pentru mesaje importante despre umanitate si democratie. Pentru angajamentul sau, a primit – printre altele – renumitul Premiu Wolf al Fundației Wolf din Ierusalim si Medalia de Aur in Arte din partea Centrului Kennedy, Washington. Este membru al Comitetului pentru Drepturile Omului de la Helsinki de mai bine de douazeci de ani.

 

 

 

Citește în continuare