Dupa ce a oferit cele 2000 de lucrari gratuite in mai 2020, Dumitru Gorzo colecteaza fotografiile lucrarilor expuse de catre cei care le-au obtinut. Puteti fi parte din noua expozitie Gorzo.
In mai 2020, Dumitru Gorzo organiza una dintre cele mai generoase si interesante initiative din lumea artelor, care a pus in discutie dimensiunea reala a experientei directe cu obiectul de arta in vremurile in care muzeele erau inchise, iar calatoriile nu erau posibile.
2000 de lucrari originale, imprimate manual in tehnica stencil, acrilic, au fost oferite in mod gratuit, iar acum, artistul incepe colectarea fotografiilor cu lucrarea expusa fie acasa, la birou sau in oricare alt spatiu i-a fost constatata destinatia.
Odata cu publicarea fotografiilor, expoziția are un tip de focalizare intentionata – „o structura de colaborare continua, deloc naiva, care se va roda in timp. Va cuprinde atat prezenta proxima a obiectului, cat si saltul imaginativ din jurul reproducerii propriei voastre experiente. Este, poate, prima oara cand atat o galerie, cat si un artist, au posibilitatea de a urmari destinul unei actiuni de amploare, in mod concret. Douazeci de forme individuale, in doua mii de locuri particulare”, motiveaza galeria de arta care reprezinta artistul, /SAC.
Gorzo si /SAC au propus o expunere directa: o lucrare de arta autentica in propria casa, cu posibilitatea alegerii din douazeci de forme care apartin bestiarului nou si iconografiei deja cunoscute ale lui Gorzo.
Initiativa a fost gandita ca spatiul privat sa devina concomitent parte din spatiul expozitiei si parte din lucrare. „Private Jet” reprezinta o actiune-expozitie-retea cu 2.000 de dispuneri diferite, reunite si montate intr-o singura lucrare-actiune.
Dumitru Gorzo (n. in 1975) traieste si lucreaza in Bucuresti si la New York, fiind reprezentat de galeria Slag. Este co-fondatorul gruparii Rostopasca, una din miscarile artistice influente din România. Are numeroase expozitii in tara, dar mai ales in strainatate.
Spatiul de Arta Contemporana – /SAC – este o initiativa independenta privata, un context-resursa dedicat necesitatilor actuale ale producatorului si ale publicului pentru a stabili un dialog direct si formator prin intermediul expozitiei, cercetarii si promovarii.
Fotografia sau fotografiile cu lucrarile se trimit pe adresa [email protected], cu doua mentiuni: ocupatie si localitatea in care se afla lucrarea. Totodata, este asteptat si acordul de publicare a numelui, alaturi de fotografie, pe social media sau articole de specialitate.