O companie aeriana din Japonia are in meniu produse pe baza de faina de insecte. Se foloseste in principal pudra de greieri in sos-uri si in panificatie
O companie aeriana din Japonia a introdus din iulie pe zborurile sale de lunga durata produse pe baza de faina de insecte, mai exact pudra de greieri, cunoscuta ca Gryllus. Meniurile oferite pe zborurile lungi permit pre-comanda in momentul achizitionarii biletului de avion, iar motivatia lor este legata de optiune de masa ecologica si bogata proteic. De asemenea, varianta de pre-comanda reduce risipa alimentara, comandand exact portii care se vor si consuma in aeronava.
Optiunile sunt un burger cu ardei iute si rosii, unde pudra de greieri este integrata in chifle si sosul de rosii folosit pentru burger, si paste cu creveti, caracatita, calmar si scoici, facute tot intr-un sos de rosii cu pudra de greieri. Mesele sunt disponibile pe zborurile intre Tokyo si Bangkok, Singapore, Honolulu si Los Angeles.
Alimentele pe baza de insecte procesate sunt o potentiala sursa de mancare sustenabila, care au si un nivel scazut de emisii de carbon. De altfel, in afara Europei se consuma des insecte, mai ales in zona Asiei si a Americii de Sud.
Hrana viitorului a inceput sa fie o tematica de interes din ce in ce mai dezbatuta si la nivel european, mai ales datorita faptului ca resursele se consuma mult mai repede decat putem produce. Recent, Comisia Europeana a autorizat consumul viermilor de faina pentru consum uman.
Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub forma de insecte uscate intregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub forma de pudra in produse proteice, biscuiti sau produse pe baza de aluat, dupa cum au anuntat reprezentatii Comisiei Europene in comunicarea oficiala.