Sezolul 8 din Chef’s Table revine de astazi pe Netflix, iar noua serie este axata pe pizza.
„Chef’s Table Pizza” se lanseaza pe Netflix pe 7 septembrie si va pune in valoare unul dintre preparatele cele mai cunoscute din lume, pizza, alaturi de cei mai faimosi pizzari din intreaga lume.
La aceasta editie a Chef’s Table, invitatii din Statele Unite ale Americii sunt Chris Bianco de la Pizzeria Bianco din Phoenix (Arizona), Sarah Minnick de la Lovely’s Fifty Fifty din Portland (Oregon), Ann Kim de la Pizzeria Lola din Minneapolis (Minnesota). Invitatii internationali ai editiei dedicate pizzei sunt Yoshihiro Imai de la restaurantul Monk din Kyoto (Japonia); iar reprezentantii italieni sunt Gabriele Bonci, care are restaurante in Roma, si Franco Pepe de la Pepe din Grani, localitatea Caiazzo, situata langa Napoli, considerat de multi drept cel mai bun producator de pizza din lume.
Bunicul lui Franco Pepe, Ciccio, a deschis o brutarie in micul oras Caiazzo, Caserta, in 1931, ceea ce astazi este cea mai faimoasa pizzerie din lume. Situat in apropiere de Napoli, care istoric este considerat casa traditionala a pizza, Franco a transformat aceasta zona rurala intr-o destinatie pentru gurmanzii din intreaga lume, cu accent pe ingrediente locale de calitate.
Franco a invatat tot ce a putut de la tatal sau, Stefano, care obisnuia sa-si petreaca zilele in mediul rural local culegand ingrediente proaspete precum oregano si ciuperci pentru a le pune peste pizza, si care nu folosea niciodata cantarul pentru a masura ingredientele, ci totul simtea la mana. Franco si-a deschis restaurantul Pepe in Grani in 2005, chiar dupa colt de brutaria bunicului sau. La acea vreme, Caiazzo nu era cunoscut in mod deosebit pentru mancarea sa, dar datorita popularitatii pizzeriei si muncii lui Franco cu agronomul Vincenzo Coppola, zona a devenit faimoasa pentru producatorii sai artizanali, in special pentru uleiul de masline.
Continuand munca tatalui sau, Franco nu urmeaza nicio reteta, schimband cantitatile si ingredientele in fiecare zi pentru a tine cont de cat de umeda este vremea, continutul de gluten al fainii si temperatura din bucatarie.
Seria Chef’s Table poarta semnatura lui David Gelb, care este creatorul filmului „Jiro Dreams of Sushi”, una dintre cele mai cunoscute filme dedicate gastronomiei. David Gelb reuseste sa impleteasca povestile profund personale ale celor mai buni bucatari ai lumii, fiind cel care a lucrat indeaproape la crearea unor vedete in lumea gastronomiei precum Massimo Bottura, Ana Roš si Gaggan Anand.
Chef’s Table este un serial documentar, original Netflix, care prezinta cei mai renumiti bucatari din lume. Seria poarta semnatura lui David Gelb, care este creatorul filmului „Jiro Dreams of Sushi”, una dintre cele mai cunoscute filme dedicate gastronomiei. David Gelb reuseste sa impleteasca povestile profund personale ale celor mai buni bucatari ai lumii, fiind cel care a lucrat indeaproape la crearea unor vedete in lumea gastronomiei precum Massimo Bottura, Ana Roš si Gaggan Anand.
Fiecare episod duce telespectatorii in viata si bucataria unui chef exceptional. Bucatari ca Massimo Bottura, Francis Mallmann, Magnus Nilsson, Dominique Crenn sau Enrique Olvera impartasesc povesti profund personale, prin inspiratiile si stilurile lor unice. Disciplina fiecarui bucatar, dar si talentul culinar sunt explorate in timp ce el sau ea pregateste o creatie uimitoare. Ultima serie Chef’s Table a fost lansata in 2020 si s-a concentrat pe BBQ.
Iubitorii de pizza din Romania pot vedea profesionistii din domeniu la Competitia Internationala de Pizza, care va avea loc la Bucuresti intre 10-11 octombrie 2022.
Castigatorii de pe primul loc la fiecare dintre cele 4 categorii de concurs se vor califica automat in Competitia Mondiala de Pizza, care are loc in fiecare an la Parma, in Italia. Detalii aici.