Povestea jurnalistei ruse Anna Politkovskaya, ucisa de regimul lui Putin, va fi ecranizata cu Maxine Peake protagonista. Era cunoscuta ca un critic al Kremlinului si lucra la Novaia Gazeta, publicatie inchisa intre timp.
La mai bine de 15 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia, jurnalista rusa ucisa chiar de ziua lui Putin, cunoscuta ca un critic al Kremlinul, in special al razboiului din Cecenia, povestea jurnalistei de investigatie de la Novaia Gazeta devine film.
Emma D’Arcy (“House of the Dragon”), actorii Harry Lawtey si Willow Ellie Bamber, Maxine Peake (“The Village”), Ciaran Hinds (“Belfast”) si Jason Isaacs (“The Death Of Stalin”) sunt parte din distributia filmului Mother Russia.
Publicatia Deadline mentioneaza ca filmul va spune povestea jurnalistei si activistei pentru drepturile omului Anna Politkovskaya, care va fi interpretata de Maxine Peake, care a trecut de la a fi jurnalista locala la a infrunta razboiul cecen si a dezvalui coruptia statului rus sub Vladimir Putin.
Ea a refuzat sa renunte la raportarea despre razboiul din Cecenia, in ciuda numeroaselor acte de intimidare si violenta, inclusiv otravire. In cele din urma, ea a fost ucisa in liftul blocului sau si ramane neclar cine a platit pentru uciderea contractului.
Filmul intitulat „Mama Rusia” este regizat de regizorul britanic James Strong, cel mai cunoscut pentru munca sa la serialul de televiziune „Broadchurch”. Productia filmului biopic a inceput la sfarsitul acestei veri la Londra, dar si intr-o locatie nespecificata din Letonia.
Emma D’Arcy, care in prezent joaca rolul printesei Rhaenyra Targaryen in prequelul Game of Thrones, “House of the Dragon”, va juca rolul Verei Politkovskaya, fiica jurnalistei Anna.
Harry Lawtey este fiul Annei, Ilya Politkovskaya, iar Willow Ellie Bamber va juca rolul stagiarului/protejatului Anna, Hinds va juca rolul editorului ziarului, castigator al Premiului Nobel, Dmitri Muratov, iar Jason Isaacs il va juca pe sotul lui Politkovskaya, Sacha.
Povestea lui Politkovskaya a fost prezentata anterior in „A Bitter Taste of Freedom”, un documentar al regretatei regizoare ruso-americane Marina Goldovskaya.