6 masti de fata pe care sa le preparati acasa din legumele toamnei. Rezultate exceptionale pentru tenul dumneavoastra cu resurse minime
In cultura populara e de multa vreme promovata ingrijirea tenului cu ajutorul fructelor de sezon. Astazi vorbim tot maim ult despre veganism si vegetarianism, despre a manca cat mai aproape de forma natuala si neprocesata a alimentelor pentru a asimila nutrietii cat mai bine.
Desi au aceleasi beneficii, legumele nu sunt la fel de mult promovate pentru mastile sanatoase pe care le puteti prepara acasa cu rezultate importante asupra sanatatii tenului dvs.
Fie ca le consumam crude, fie ca le aplicam pe piele este benefic, deoarece ofera o ingrijire decenta pentru toate tipurile de piele. Ca si fructele, legumele sunt si ele imbogatite cu vitamine, minerale si acizi organici. Legumele contin proprietati antiinflamatorii, antialergice, antiseptice care sunt esentiale pentru a obtine o piele frumoasa si stralucitoare, fara acnee, cicatrici, cosuri, cearcane.
Mastile de fata preparate din legume sunt demne de luat in seama pentru a obtine o piele tanara si fara imperfectiuni, deoarece legumele ofera hidratare pielii, mentinand stratul exterior hidratat si protejat.
Natura insasi ne-a binecuvantat cu nutrienti vitali necesari pentru o piele revigoranta, tonica, lipsita de riduri, asa ca e pacat sa nu profitam si sa folosim legumele, macar o data pe saptama, intr-un spa special de weekend realizat acasa.
Iata cateva recomandari despre cum sa preparati masti de fata vegetale pentru a avea un efect de durata asupra pielii, dincolo de clasicele masti cu castravete sau avocado. Nu uitati sa va curatati fata inainte de a aplica oricare dintre mastile de fata pentru a beneficia de un efect nutritiv complet si intens.
Masca de fata cu morcovi
Bogati in vitamina C, vitamina k, potasiu si fibre alimentare, morcovii creeaza magie mentinand pielea mai luminoasa si stralucitoare. Toata lumea stie, morcovul este o leguma buna pentru a ajuta vederea, dar aceasta legume are si alte beneficii: masca de fata cu morcovi se potriveste tuturor tipurilor de piele. Aplicarea mastii de morcovi este excelenta pentru pielea grasa si obtinerea pielii fara acnee.
Mod de preparare: Radeti un morcov si stoarceti sucul din el. Amestecati-l cu faina de grau si lapte crud intr-un bol. Aplicati-o pe toata fata si pe gat (evitati zona ochilor si a gurii) pana cand se usuca. Dupa 15-20 de minute spalati-o cu apa rece.
Masca de fata cu cartofi
Una dintre cele mai indragite legume de toata lumea, cartoful este o sursa mare de amidon, complex B, magneziu, zinc. Cartofii sunt cunoscuti pentru ca scapa de petele pe care soarele le-a lasat pe pielea noastra, dare limina si cosurile si impiedica dezvoltarea radicalilor liberi care duc la imbatranirea prematura.
Mod de preparare: Pentru albirea pielii si indepartarea bronzului solar, curatati si radeti cartoful, soarceti-l pastrand lichidul din el. Intindeti-l pe fata si odihniti-va timp de 10 minute. Spalati-va cu apa rece. Repetati procedura zilnic pentru a obtine un ton mai deschis al pielii.
Pentru hidratare si tratament anti angeing – fierbeti un cartof si curatati-l de coaja exterioara. Zdrobiti-l. Amestecati-l cu 2 linguri de lapte crud, 1 lingura de faina de grau, 1-2 picaturi de ulei de migdale. Intindeti pasta pe fata, lasati-o sa actionize 20 de minute, apoi spalati-va cu apa calduta.
Masca de fata cu rosii
Rosiile sunt bune pentru mastile faciale, deoarece permit pielii sa respire, ajuta la regenerare pieii si la inlocuirea stratului de suprafata al dermei prin eliminarea celulelor moarte. Rosiile functioneaza pe fiecare tip de piele, deoarece sunt sursa bogata de antioxidanti. Indeparteaza uleiul suplimentar de pe piele cu proprietatile sale acide si Previn aparitia unor noi riduri si a petelor intunecate.
Mod de preparare: Scoateti pulpa de rosii sau radeti rosiile impreuna cu suc de lamaie, 1 lingura de faina de grau si 1 lingura de pudra de coaja de portocala. Adaugati laptele crud in ingrediente. Aplicati usor pe fata si pe gat si lasati sa se usuce complet. Frecati-l usor si spalati-va fata cu apa plata. Puteti fie sa frecati o felie de rosie si sa o lasati pe fata timp de 10 minute inainte de a va spala. Aplicati-o zilnic pentru a obtine albirea pielii.
Daca aveti pielea uscata, amestecati piureul de rosii cu 5-6 picaturi de ulei de masline. Lasa-l pe fata timp de 10-15 minute inainte de a o curata cu apa calda.
Masca de fata cu varza
Leguma subestimata, varza contine vitamina A, C si E, sulf si potasiu. Aplicarea verzei pe fata are un efect de curatare si hraneste pielea.
Mod de preparare: Taiati varza pana obtineti 2-3 linguri, amestecati-o in mixer cu apa de trandafiri, 1 lingura de miere, 1 lingura de suc de lamaie si 1 lingura de faina de orez pentru tenul gras. Verificati consistenta si mai adaugati apa de trandafiri pana obtineti o pasta cremoasa. Intindeti uniform pe fata si pe gat. Lasati sa se absoarba timp de 15 minute, apoi faceti un masaj cu miscari circulare timp de 2 minute inainte de a o clati cu apa rece pentru a indeparta crema. Repetati de doua ori pe saptamana.
Masca de fata cu ceapa
Oricat de straniu vi s-ar putea parea la prima vedere aceasta masca are un rol spectaculos in a obtine o piele curata si luminoasa, deoarece ceaoa este in mod natural antiseptica si antibacteriana si este plina de alte elemente precum flavonoide, sulf, vitamine. Ceapa ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, a alergiilor cutanate si vindeca problemele de acnee, oferindu-ne o piele sanatoasa si stralucitoare
Mod de preparare: Pentru estomparea cicatricilor de la acnee, amestecati sucul de ceapa cu cateva picaturi de ulei de migdale. Intindeti-l uniform pe fata pana in zona gatului si, dupa 15 minute, spalati cu apa rece.
Adaugati un varf de cutit de turmeric in suc de lamaie (1 lingura) si 2 linguri de suc de ceapa pentru a obtine o piele mai luminoasa. Tamponati-o pe piele cu ajutorul unui tampon de vata inainte de a o clati cu apa calduta dupa 10-15 minute. Puteti Amesteca amestecul de mai sus cu lapte crud daca este usor de gasit.