Teatrul Nottara are spectacole care fac parte din programa de bacalaureat. „Moara cu noroc” si „Enigma Otiliei” sunt printre premierele anuntate. Tudor Cucu Dumitrescu, Maria Claudia Vasile si Filip Ristovski vor fi in distributie
Trei spectacole axate pe texte din programa de bacalaureat – „Enigma Otiliei” de George Calinescu, „Stalpii societatii” de Henrik Ibsen si „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, vor avea premiera in luna octombrie, la Teatrul Nottara.
Primul spectacol, „Moara cu noroc”, in regia Alinei Hristea, va avea premiera pe 11 octombrie, de la ora 19,30, urmat, pe 13 octombrie, de premiera „Enigma Otiliei”, in regia lui Radu Popescu.
Din distributia „Moara cu noroc” fac parte Dorin Enache, Karl Baker, Raluca Juganaru, Vlad Jipa, Ada Navrot, Ioana Calota, Laura Anghel, Remus Stanescu, Dani Popescu, Ion Grosu si Filip Risio Ristovski.
La „Enigma Otiliei”, pe scena vor urca Teodora Daiana Pacurar; Tudor Cucu Dumitrescu; Remus Stanescu; Vlad Jipa; Ada Navrot; Ion Grosu; Dorin Enache; Ioana Calota; Andreea Tanase; Dani Popescu; Maria Claudia Vasile si Filip Ristovski.
Ultima premiera, „Stalpii societatii”, cu adaptarea si regia semnate de regizorul norvegian Dejan Jankovic, va fi prezentata pe 19 octombrie, de la ora 19,30.
Toate spectacolele vor putea fi urmarite la Sala George Constantin si vor beneficia de supratitrare in limba engleza.
Spectacolele fac parte din proiectul cu fonduri norvegiene „Teatrul, o noua normalitate REINVENTARE”, care cuprinde sase productii – trei pentru scena si trei in regim online. Trei dintre acestea sunt de poezie si trei pe texte cunoscute”, a anuntat Alexandra Norocea, manager de proiect.
Teatrul Nottara a avut si anul trecut un program similar pentru adolescenti, cu focus pe opera „Enigma Otiliei”.
Teatrul Nottara a implementat proiectul “Nottara citeste cu tine”, dedicat adolescentilor, cu romanul “Enigma Otiliei” de George Calinescu, opera obligatorie pentru bacalaureat. Romanul a fost ales prin vot de catre adolescenti.
Romanul a fost prezentat audio cu cate un capitol la fiecare doua zile pe pagina de Facebook a teatrului si pe websiteul institutuiei nottara.ro, urmand ca dupa ce a fost facut public intreg romanul, acesta sa fie transformat intr-un audiobook care poate fi oricand descarcat gratuit de liceeni si de toti cei care doresc sa patrunda in universul Otiliei.