Serialul „BUN VENIT LA CHIPPENDALES”, cu viata scandaloasa a creatorului trupei de striptease masculin, e din 11 ianuarie pe Disney+. Povestea indianului care a creat Chippendales si si-a ucis toti rivalii
Disney+ a lansat trailerul oficial pentru serialul original „Bun venit la Chippendales” si anunta ca premiera productiei va avea loc in Romania pe 11 ianuarie 2023, exclusiv pe Disney+.
„Bun venit la Chippendales” este o saga politista care reda povestea scandaloasa a lui Somen „Steve” Banerjee, un imigrant indian care a fondat cel mai mare imperiu de striptease masculin din lume si care nu a lasat nimic sa-i stea in cale in atingerea scopurilor sale.
Din distributia plina de celebritati a productiei „Bun venit la Chippendales” fac parte Kumail Nanjiani („The Big Sick”), Murray Bartlett („The White Lotus”), Juliette Lewis („Yellowjackets”) si Annaleigh Ashford („American Crime Story”), iar printre invitatii recurenti se numara Quentin Plair („The Good Lord Bird”), Robin de Jesús („tick, tick… BOOM! „), Andrew Rannells („Girls5eva”) si Spencer Boldman (“Cruise”), alaturi de vedetele invitate Nicola Peltz Beckham („Holidate”) si Dan Stevens („Gaslit”).
Robert Siegel si Nanjiani sunt producatori executivi alaturi de Dylan Sellers, Jenni Konner, Matt Shakman, Emily V. Gordon, Nora Silver si Rajiv Joseph, care scrie pentru serial impreuna cu Mehar Sethi. Siegel si Konner sunt co-showrunners, iar Shakman este regizorul. Jacqui Rivera este producator co-executiv, iar Annie Wyman este co-producator.
Chippendales, unul dintre cele mai iubite branduri din divertismentul feminin, a fost creat in 1979 de Steve Banerjee, proprietarul unui clubul din Los Angeles.Trupa a fost numita dupa mobilierul clasic in stil Chippendales care impodobea clubul in care baietii au cantat pentru prima data.
Mai tarziu, clubul lui Banerjee, „Destiny II”, avea sa-si schimbe numele si sa mosteneasca porecla Chippendales. Succesul clubului din Los Angeles a dat nastere unui club din New York si altor locatii permanente. Au fost infiintate trupe specializate pentru turnee si Chippendales, cu un model de business foarte eficient, a calatorit in intreaga lume devenind un fenomen pop-cultural.
Nascut in 1946 sau 1947 in Mumbai, India (care pe atunci se numea Bombay), lui Somen „Steve” Banerjee s-a mutat in Statele Unite la sfarsitul anilor 1960, unde a lucrat pentru Mattel, a condus o benzinarie.
In anii 1970 a cumparat un club din Los Angeles numit Round Robin – cunoscut mai tarziu sub numele de Destiny II – si a inceput sa puna la cale succesul acestuia. La sfatul promotorului Paul Snider, Banerjee a decis sa lanseze un spectacol de dans exotic numai pentru barbati, destinat femeilor.
Dupa ce trei clienti si trei dansatori au fost arestati pentru „acte obscene” in timpul unui raid al politiei in 1979, spectacolul Chippendales a devenit un succes masiv. Cu un spirit mercantil exceptional, Steve Banerjee a pozitionat Chippendales ca pe un fel de revolutie feminista, declarand pentru Los Angeles Times ca spectacolul sau „intareste cauza libertatii femeilor, oferind un loc unde femeile pot merge si se pot uita la barbati”.
La inceputul anilor ‘80, spectacolul atragea pana la 15.000 de clienti pe luna. Intre timp, Banerjee s-a casatorit si cu Irene, cu care a avut doi copii.
In 1979, chiar cand Chippendales incepea sa se lanseze, Steve Banerjee, extrem de nesigur pe succesul lui si foarte invidios cu rezultatele altora din bransa, a angajat pe cineva sa dea foc la Moody’s Disco, un club de noapte rival. Cinci ani mai tarziu, a incercat sa faca acelasi lucru la restaurantul si barul Red Onion.
In 1987, Steve Banerjee a decis sa ia masuri drastice in ceea ce priveste influenta in trupa sa de dansatori si, asa cum a rezultat dintr-o ancheta ABC News, a angajat un barbat pe nume Ray Colon pentru a-l ucide pe De Noia, coregraful trupei, pe care era gelos considerand ca acesta ia creditul muncii lui. Colon a incredintat sarcina unui barbat pe nume Gilberto Rivera Lopez, care a intrat in biroul lui De Noia de la etajul 15 din New York si l-a impuscat mortal.
In 1991, Banerjee a luat din nou legatura cu Colon pentru ca a vrut ca acesta sa elimine o serie de fosti angajati care plecasera sa lucreze pentru o trupa rivala numita Adonis din Londra. La fel ca in cazul crimei lui De Noia, Colon a externalizat job-ul, dar de data aceasta, ucigasul sau s-a razgandit – si a apelat la FBI. Presupusul asasin, cunoscut doar sub numele de „Strawberry”, a informat un agent despre complot: Colon il instruise pe Strawberry sa injecteze cu cianura o serie de fosti asociati ai lui Banerjee din Chippendales, printre care dansatorii Read Scot si Michael Fullington, precum si producatorul Steve White.
In cele din urma, agentii au avut suficient pentru a-l aresta pe Steve Banerjee. L-au luat in custodie in septembrie 1993 si l-au acuzat de uciderea lui De Noia, de angajarea unor asasini si de incalcarea legii federale Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). Si a pledat vinovat pentru crimele sale. Dar in ziua dinaintea pronuntarii sentintei lui Steve Banerjee in 1994 – acesta risca 26 de ani de inchisoare – s-a sinucis in celula sa. Avea 40 de ani.
Astazi Chippendales apartine fiului fondatorului, Cristian, iar brandul a devenit intruchiparea experientei Girls Night Out. In prezent, locatia emblematica Chippendales gazduieste milioane de femei in fiecare an in propriul teatru din cadrul Rio All-Suite Hotel & Casino din Las Vegas. Complexul de 10 milioane de dolari este decorat cu un butic de vanzare cu amanuntul elegant, un bar sexy si un lounge unde publicul ii poate intalni pe barbatii din Chippendales.