Directorul de imagine Marius Panduru preda cursuri de film pentru amatorii care vor da faca productii video in retelele sociale. Are peste 50 de filme in portofoliu si sase premii Gopo pentru cea mai buna imagine
Directorul de imagine Marius Panduru, laureat de sase ori al Premiilor Gopo pentru cea mai bună imagine, cu peste 50 de filme realizate, preda in cadrul Life University tehnici concrete de FilmMaking, aplicabile pentru amatori si profesionisti. Cursul este o combinatie de tehnici de film, videograf, operator imagine si cameraman, cu accent pe pozitionarea luminilor, prima repetitie pentru filmare, planurile largi, detalii si prim plan personaj, variante de montaj, dar si sfaturi pentru amatori, vlogeri si youtuberi.
Cursurile sunt impartite in 25 de module, care inseamna 5 ore de continut, ofera certificare, iar in momentul achizitiei, accesul ramane permanent, ceea ce ofera posibilitatea de a vedea din nou lectiile video. Detaliile despre curs sunt disponibile aici.
Marius Panduru este director de imagine, castigator de sase ori al Premiilor Gopo pentru cea mai buna imagine, cu peste 50 de filme realizate de-a lungul timpului.
Pana in prezent, Marius Panduru a lucrat cu regizorii Catalin Mitulescu (2006 – „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”; 2011 – „Loverboy”; 2019 – „Heidi”), Corneliu Porumboiu (2006 – „A fost sau n-a fost?”; 2009 – „Polițist, adjectiv”), Nae Caranfil (2008 – „Restul e tacere”; 2013 – „Mai aproape de luna”); si Radu Jude (2009 — „Cea mai fericita fata din lume”; 2015 — „Aferim!”; 2016 — „Inimi cicatrizate”; 2018 — „Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari”; 2020 — „Tipografic Majuscul” si 2021 — „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc”).
De asemenea, Panduru a colaborat si cu Tudor Giurgiu la „De ce eu?” (2015) si la „Parking” (2019), iar de curand, cu regizorul Eugen Jebeleanu pentru „Camp de maci” (2020), dar si pentru spectacolul multimedia „Pescarusul” de la Teatrul National Bucuresti.
Despre colaborarea cu el, Radu Jude mentiona pentru publicatia AARC ca „Panduru iubeste imaginea ingrijita, compozitiile clasice, „frumoase” intr-un sens hollywoodian si incearca, fara succes, sa salveze de la mediocritate filmele mele. Il enerveaza dezinteresul meu total pentru fitele lui operatoristice si nu o data mi-a spus ca „scandura scenei” mi s-ar potrivi mai bine,” iar Catalin Mitulescu il caracterizeaza astfel: „Panduru e un scafandru de mare adancime. Te insoteste cu pasiune si, uneori, cand ramai fara, e posibil sa-ti dea si o gura de oxigen de la el”.
Marius Panduru a fost rasplatit de sase ori cu Premiul Gopo pentru cea mai buna imagine, in calitatea sa de operator imagine sau de director de imagine pentru filmele de lung metraj:„ Ryna” in 2007, „Restul e tacere” in 2009, „Politist, adjectiv” in 2010, „Periferic” in 2012, „Mai aproape de luna” in 2015 si „Aferim!” in 2016.