Pregatiri de Craciun. Exista un calculator care stabileste numarul ideal de globuri si beculete in bradul de Craciun. Cum il folositi
Luna decembrie inseamna si ca sute de milioane de oameni isi infrumuseteaza casele cu decoratiuni festive si luminite specifice sarbatorilor de iarna. Dintre toate acestea, obiectul care aduce mereu aerul de sarbatoare este bradul de Craciun.
Fenomenul impodobirii brazilor cu decoratiuni, jucarii, globuri si figurine a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale traditiilor de iarna si a ajuns sa fie raspandit si asimilat de multe natiuni ca un element cheie al sarbatorilor. Un brad impodobit aduce bucurie si lumina in casa, iar cei mici sunt de fiecare data vrajiti de ornamentele spectaculoase si luminitele viu colorate.
Pentru cei care inca nu stiu cum isi doresc brandul de Craciun de anul acesta, a aparut un calculator festiv care, dupa ce completati cateva informatii, va indica cate globuri si cate luminite sunt necesare.
Un magazin online a creat acest calculator pentru decoratiunile bradului de Craciun, care va ajuta sa decideti numarul de ornamente si lumini de care aveti nevoie pentru a va aranja perfect bradul. Instrumentul face calculele evaluand inaltimea si forma copacului dvs., precum si dimensiunea ornamentelor pe care le aveti deja sau intentionati sa le achizitonati. De asemenea, calculatorul mai ofera si optiuni de design – minimalist, semi-incarcat sau foarte incarcat cu decoratiuni. Calculatorul se poate folosi aici.
Germania este tara in care a inceput traditia pomului de Craciun in secolul al XVI-lea, cand crestinii au adus brazi impodobiti in casele lor.
Bradul a devenit un simbol al lui Hristos – fiind triunghiular, reprezentand trinitatea – si ideea ca arborele ar trebui sa il simbolizeze pe Hristos si viata noua.
Initial, era o practica obisnuita sa fie luminat copacul si ornamentele sale cu lumanari, folosind ceara fierbinte ca sa fie prinse lumanarile pe ramurile copacului. Ulterior, acele au fost folosite pentru a asigura lumanarile. Aceasta practica a continuat pana in jurul anilor 1900, iar abia in 1915 au intrat in folosinta felinarele cu lumanari.
In tara noastra bradul de Craciun a ajuns prin familia regala a Romaniei si a fost impodobit prima data in 1866.
Primul brad de Craciun impodobit in Romania a fost la Palatul Regelui Carol I de Hohenzoller, in 1866, in primul sau an de domnie. Ulterior, traditia a fost preluata de nobilime si s-a raspandit in mediul urban iar mai apoi la sate. Astazi, este nelipsit din casele romanilor in preajma sarbatorilor de iarna.
Primii brazi erau impodobiti cu fructe, biscuiti si flori de hartie, iar intre timp s-a trecut la ornamente mai elaborate, precum globulete de sticla, betea, bomboane de ciocolata si instalatii luminoase.