TNB deschide o expozitie dedicata artistilor din spatele scenei, cei care creeaza decorurile si costumele marilor spectacole jucate pe scena.
Teatrul National din Bucuresti deschide o noua expozitie dedicata artistilor din spatele scenei, cei care creeaza scenografiile spectacolelor din programul institutiei.
Expozitia intitulata simplu „Artistii din spatele scenei” este inclusa in cadrul programului TNB „Parateatral – Arte Vizuale” care include expuneri de arte vizuale in foaierele teatrului.
Printre artistii expusi se numara Remus Gabor, Anca Stefan si Viorel Pater.
Creatiile din expozitie provin din atelierele TNB si exploreaza, pe langa atributiile profesionale „de serviciu” ale artistilor, pasiunile individuale ale acestora. Veti vedea lucrari de pictura, grafica, sculptura, fotografie, arta video, vitraliu, mozaic si bijuterie.
Expozitia se doreste a deveni un ”Salon de arte vizuale al artistilor din TNB”, cu posibilitatea organizarii sale anuale, adaugand institutiei, inca un reper de identificare in peisajul cultural al capitalei.
Lista artistilor care vor participa la aceasta prima ediție a Salonului TNB este formata din Remus Gabor, Anca Stefan, Viorel Pater, Florilena Popescu-Farcasanu, Cora Postelnicu-Giodic, Violeta Elena Balan si Beatrice Parus.
Despre experienta lui Remus Gabor puteti citi mai jos.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 12 aprilie 2023, la orele 18.00 in prezenta artistilor.
Vernisajul se va desfasura in Rotonda si Foaierul Salii Mici a TNB, expozitia va ramane deschisa pana in data de 14 mai 2023. Va putea fi vizitata zilnic intre 11-19 cu excepția zilelor de luni si a sarbatorilor pascale.
Zilele trecute la TNB s-a deschis o alta expozitie dedicata pieselor de arta care apar pe scena. Este vorba despre costume vechi de peste 100 de ani care au scris istorie pe scena teatrului romanesc. Piesa centrala este o rochie a Reginei Maria cu trena de peste 4 metri, purtata la incoronarea Tarului Nicolae al II-lea Romanov. Poate fi vizitata pe baza inscrierii in tururi ghidate, inscrierile se fac pe adresa de email muzeul.tnb [at] gmail.com, un bilet costa 10 lei.