Surprize culinare la pretul Lidl. Ela Craciun, Daniela Niculi si Cosanzenele Gatesc va dau retetele lor cu ingrediente Deluxe si Favorina pentru o masa de Paste gustoasa si super eleganta la pret accesibil
Mai sunt cateva zile pana la Pasti si am intrat cu totii in febra pregatirilor.
Avem un program incarcat intre a pregati casa pentru vizita familiei, munca de la birou pentru ca nu a venit inca vacanta, un meniu elegant, rafinat, dar si gustos si sanatos plus ceva dulciuri care sa fie perfecte si pentru o vanatoare de oua duminica dimineata.
Oricat de complicat pare la primul gand, totul e posibil cu o organizare metodica si cu ajutorul produselor din gamele Deluxe si Favorina, disponibile in magazinele Lidl Romania. Si va vom da mai jos cateva exemple de preparate usor de realizat, pe tipologii diferite de stil de viata de la trei prietene urban.ro; dar mai intai va lasam cateva informatii de unde si cum puteti achizitiona produsele care va fac viata mai gustoasa si mai usoara, la preturi accesibile.
In aceasta perioada avem disponibile in magazinele Lidl Romania, gamele Deluxe si Favorina care ne fac viata mai usoara si ne dau un plus de savoare sarbatorilor.
Deluxe – Pofta de surprize culinare la pretul Lidl
Produsele din gama Deluxe sunt ideale pentru a pregati rapid masa de Paste, cu efect si gust spectaculos, produse premium gourmet care pot fi integrate in retete simple la preturi accesibile specific Lidl.
Gama Deluxe cuprinde o selectie variata de produse & specialitati festive: de la mancaruri festive rafinate, cu produse care vor avea un efect puternic asupra invitatilor, dar si asupra gustului intregii mese, pana la cadouri pentru cei dragi sau un vin bun.
Catalogul Deluxe poate fi consultat aici
Pastele inseamna si bucuria micilor cadouri alaturi de familie, cautarea dulciurilor in „egg hunt” duminica dimineata si clasica intrebare, indiferent de varsta, „Mie ce mi-a adus iepurasul?!”
Pentru asta exista gama Favorina: Pofta de surprize dulci la pretul Lidl.
Gama Favorina poate raspunde la intrebarea magica prin : oua de ciocolata umplute, iepurasi in mai multe sortimente de ciocolata, acadele de ciocolata in forme de sezon, chiar si jucarii de plus muzicale care aduc cu ele si dulciuri, toate la pretul Lidl. (o mentiune speciala, in gama Favorina gasiti cozonac cu stafide fara gluten pentru cei cu nevoi alimentare specifice).
Produsele Favorina pot fi consultate aici
Impreuna cu Lidl Romania si trei dintre prietenele Urban.ro, cu tipologii si stiluri de viata diferite, am facut un experiment care speram sa fie inspiratie pentru dvs in aceasta perioada: Daniela Niculi, Cosanzenele Gatesc si Ela Craciun au facut propriile retete folosind produse din Gamele Deluxe si Favorina.
Daca nu le-ati descoperit pana acum in social media va spunem ca sunt doamne care au un respect deosebit pentru calitatea alimentelor din hrana zilnica, sunt femei active cu vieti solicitante, multi tasking, femei care reusesc ca prin magie sa faca un mix frumos intre o viata armonioasa, mese gustoase si echilibrate care arata spectaculos si grija pentru propria feminitate.
Iata propunerile lor pentru retete de Paste.
Reteta de pasca cu mascarpone si portocale confiate Deluxe de la Ela Craciun
Toate ingredientele pentru pasca au fost achizitionate de la Lidl Romania.
Ingrediente pentru tava cu diametrul de 28 cm.
- 250 grame de faina
- 250 grame de pesmet
- 150 g zahar
- 800 g mascarpone
- 200 g smantana
- 200 g unt topit
- 8 oua
- sare
- esenta de vanilie/rom (dupa gust)
- o cutie de portocale invelite in ciocolata amaruie din gama Deluxe
- figurine de decor din gama Favorina
Modalitate de preparare: Bate ouale cu zahar, pana cand acesta se topeste. Adauga apoi crema de mascarpone si untul topit. Adauga faina, pesmetul si sarea. Dupa ce ingredientele uscate au fost incorporate, adauga smantana, esenta de vanilie si bucatele de portocale invelite in ciocolata din gama Deluxe.
Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena, apoi pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45 de minute. Inainte sa o scoti, fa testul scobitorii. Dupa ce o lasi la racit, decoreaza dupa plac folosind figurinele de decor Favorina.
Tips: ca sa fie mai pufoasa foloseste toate ingredientele la temperatura camerei.
Pe Ela Craciun o gasiti aici
Creveti uriasi White Tiger eviscerati Deluxe in sos alb, cu usturoi si unt si piure de cartofi cu usturoi copt si Parmigiano Reggiano Deluxe de la Cosanzenele Gatesc
Pentru creveti la tigaie:
– 400 g Creveti uriasi White Tiger eviscerati Deluxe;
– 3-4 catei de usturoi maruntiti;
– 2 linguri de ulei de masline Deluxe;
– 70 g unt cu sare de mare Deluxe;
– sare grunjoasa iodata de Himalaya Deluxe dupa gust;
– amestec de condimentare iute si condimentat Deluxe;
– o lingurita suc de lamaie;
– jumatate de legatura de patrunjel;
– 2-3 linguri de vin alb.
Pentru piure de cartofi cu usturoi copt:
– 4-5 cartofi pentru piure;
– 2 capatani de usturoi;
– o lingura de Parmigiano Reggiano;
– un cub de unt cu sare de mare Deluxe;
– sare grunjoasa iodata de Himalaya Deluxe dupa gust;
– o lingura de ulei de masline Deluxe;
– o crenguta de cimbrisor (proaspat sau uscat).
Mod de pregatire creveti la tigaie:
Inainte de a ii pregati, lasam crevetii la decongelat pentru cateva ore. Dupa ce s-a topit gheata de pe ei, ii punem la tigaie cu ulei de masline. Ii tinem in jur de 40-45 de secunde de secunde, ii intoarcem si pe partea cealalta, ii lasam sa isi schimbe culoarea si apoi ii scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie adaugam usturoiul maruntit pentru 1-2 minute (nu mai mult pentru ca va deveni amarui), apoi vinul si lasam cateva minute pentru a iesi tot alcoolul din el. Continuam cu un cub de unt astfel incat sa cream un sos cremos si aromat, condimentam, punem si sucul de lamaie si, la final, adaugam si crevetii gatiti. Stingem focul si presaram patrunjelul maruntit.
Mod de preparare piure cu usturoi copt:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert intr-o oala cu apa (apa sa acopere cartofii) cu sare. Acestia sunt gata in momentul in care furculita intra usor in ei.
Intre timp, taiem pe jumatate capatanile de usturoi, le condimentam cu sare si piper si le stropim cu ulei de masline si le bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.
Scurgem cartofii de apa (pastram un pahar din aceasta apa), adaugam un cub de unt si Parmigiano Reggiano ras si, cu un tel, incepem sa amestecam toate ingredientele. Din cand in cand, adaugam putina apa de la cartofi si, daca este necesar (Parmigiano Reggiano si untul deja contin sare), si sare. Punem si usturoiul copt (pastram deoparte 2-3 catei) in piure si mai amestecam inca putin astfel incat toate ingredientele sa se incorporeze.
Maruntim usturoiul copt ramas si il amestecam cu uleiul ramas de la copt si punem acest mix aromat pe deasupra piureului. La final, presaram putin cimbrisor pe deasupra.
Pe Cosanzenele Gatesc le gasiti aici
Aperitiv festiv pentru masa de Paste de la Daniela Niculi
Oua umplute:
5 oua fierte
90 grame sortiment branza cremoasa cu creveti Deluxe
50 g pate Deluxe
3 fileuri de ansoa gama Deluxe
1 lingurita mustar
1 lingurita zeama de lamaie
piper
icre de somon salbatic Deluxe
Ouale fierte se lasa in apa rece, apoi se decojesc, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile fierte impreuna cu restul ingredientelor (branza cremoasa, pate de ficat, ansoa tocat, mustar, zeama de lamaie si putin piper).
Se amesteca bine compozitia cu ajutorul unui tel, apoi cu ajutorul unui pos se umplu jumatatile de ou fiert, iar pentru decorul festiv icrele de somon salbatic din gama Deluxe de la Lidl Romania sunt o alegere rafinata care vor incanta papilele gustative cu un preparat delicat.
Mini frigarui cu bresaola, cheddar, baby spanac si rosii:
Cheddar Deluxe
Bresaola Deluxe
baby spanac
rosii cherry
Pentru mini frigarui se taie cheddar in cuburi, se ruleaza feliile de bresaola si se monteaza pe o scobitoare. Pentru un boost de aroma, am stropit frigaruile cu aceto balsamic tot din gama Deluxe. Nimic complicat, insa o alegere colorata si intens aromata, numai buna pentru platoul pentru Sarbatorile Pascale.
Intreg tabloul de culori si arome deosebite este completat cu alte delicii disponibile in gama Deluxe, precum jamon serrano, mortadella cu trufe si fistic, parmigiano reggiano si carnoasele curmale medjool.
Pe Daniela Niculi o gasiti aici