Skip to content

In week-end, la Timisoara, trei festivaluri de muzicale se unesc in District23, un oras al distractiei. Vor canta peste 100 de artisti, cap de afis sunt Clean Bandit, Tom Odell, John Newman si Rag’N’Bone Man, aflat la primul concert in Romania.

In acest final de saptamana, la marginea Timisoarei va fi deschis un mega festival care reuneste trei dintre cele mai cunoscute festivaluri muzicale din vestul Romaniei. Sub conceptul District23, un cartier al distractiei si al iubitorilor de muzica, arta si tehnologie, evenimentul este parte din programul Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

Cele trei festivaluri locale reunite in acelasi week-end — 16-19 iunie 2023 — sunt: Flight Festival, VEST FEST, si Magnetic.

Festivalurile vor avea loc la Aerodromul Utilitar Cioca care se transforma, in weekend, intr-o destinatie dedicata atat iubitorilor de muzica de toate genurile dar si celor care doresc sa se distreze si sa incerce o multime de noi experiente.

Partea cea mai buna a evenimentului este ca un singur bilet achizitionat asigura intrarea la oricare dintre cele trei festivaluri. Pe langa roata panoramica, zona de food court si activari ale unor companii cunoscute, pe scena vor urca trei artisti internationali foarte bine cotati in acest moment dar si cei mai iubiti cantareti romani.

Evenimentul este finantat partial de autoritatile locale, de aceea transportul dus-intors catre aerodrom este gratuit cu Expres 6.

Pe scena Flight Festival vor canta Rag’n’Bone Man — aflat la primul lui concert in Romania —, Clean Bandit, Tom Odell si John Newman.

Cunoscutul cantaret si compozitor englez Tom Odell va veni in Timisoara pentru primul sau concert live, anterior fiind prezent in Romania la alte festivaluri cunoscute. Pe Odell il stiti pentru materialul „Songs from Another Love” lansat in 2012 care i-a adus un premiu BRITs Critics’ Choice Award la inceputul anului 2013. 

Tot de origine britanica este si John Newman, interpret, DJ si producator muzical. Este cunoscut publicului de pretutindeni prin melodiile „Love Me Again” — care a fost pe locul I in topul single-urilor din UK in iulie 2013 — sau „Feel the Love” si „Not Giving In” compuse in colaborare cu Rudimental. in 2014 a lucrat cu Calvin Harris cu care a reusit sa atinga din nou cele mai inalte locuri din topurile britance. El a fost si nominalizat in nenumarate randuri la cele mai prestigioase premii muzicale britanice, Brit Awards.

Cu peste 10 miliarde de vizualizari pe YouTube, grupul Clean Bandit este tot de origine britanica, fiind format la Cambridge in 2008. Au avut patru hituri numarul 1 si zece hituri de top 10 in UK Singles Chart. Ei regizeaza si produc propriile videoclipuri muzicale, dintre care multe au fost nominalizate la Brit Awards si VMA, in timp ce doua dintre ele, „Symphony” si „Rockabye”, au fiecare peste 1 miliard de vizualizari pe YouTube, Rockabye atins peste 2,7 miliarde.

Lor li se alatura Rag’n’Bone Man, aflat pentru prima data pe o scena din Romania. A devenit cunoscut dupa primul sau hit single „Human” lansat in 2016. in 2017, a castigat British Breakthrough Act si Choice Award la Brit Awards.

In ceea ce priveste artistii locali, la Flight Festival ii veti asculta pe Delia, Connect-R, Vunk, S.A.R.S., R.U.A., Maryliss, Andi Moisescu, KuKy ft. Pici, VDJ Sniper & Happy Flow, alexankadj, Alyn Vladucu, Alex Erdodi, Dalla Billa, B.Mike si ZoleeVee.

In cadrul VEST FEST 2023 vor urca pe scena principala B.U.G. MAFIA, Delinquent Habits, SUBCARPAȚI, Deliric x Silent Strike & Muse Quartet, Spike, Specii, Argatu’, Alex Super Beats, Phaser, K-lu si MCs United.

Pe scena TRAP vor urca Azteca, Ian, Nane, Rava, Marko Glass & Bvcovia, Petre Stefan, IDK si alex.

In cadrul festivalului MAGNETIC, veti asculta artisti Drum&Bass precum HEDEX, Camo & Krooked B2B Mefjus, Andromedik, Flowidus, Lens, The Prototypes, 5HA5H, AZOTIX, Bandy x Kuky x Bibanu, Dalla B2B Cips, Deckster B2B Nexus si DWLS B2B Memphys.

Li se vor alatura Enevel, EWMA B2B Rutlex, Freqax B2B Notsocommon DJ, Goblin, Grid, IST, Mighty Boogie, Nelu B2B Equilateral, Revan, Shockpit B2B Gears si Yoshu.

Biletele sunt deja puse in vanzare pe iabilet.ro. Mai multe detalii administrative si organizatorice le veti gasi aici.

Citește în continuare