Skip to content

Kevin Spacey, cu doua saptamani inainte de ultimul proces de hartuire sexuala: „Mass-media a incercat sa ma transforme intr-un monstru, dar de la oameni nu am vazut decat afectiune”

Kevin Spacey incepe campania de PR pentru a se intoarce la actorie si in noi proiecte, cu doar doua saptamani inainte de debutul procesului de la Londra unde are alte capete de acuzare pentru hartuire sexuala.

Intr-un interviu recent acordat revistei germane ZEITmagazin (care a fost preluat imediat de toata presa americana), Kevin Spacey a afirmat ca oamenii vor incepe sa il angajeze pentru mai multe proiecte de actorie daca va fi achitat de acuzatiile de agresiune sexuala de la Londra. (aici versiunea in engleza a intregului material)

Castigatorul premiului Oscar are de un an la Londra patru capete de acuzare pentru agresiune sexuala, in legatura cu presupuse incidente care ar fi avut loc intre 2005 si 2013.

Procesul va incepe pe 28 iunie si este setat sa dureze 4 saptamani, in audierea preliminara care a avut loc in ianuarie Spacey s-a declarat nevinovat.

„Este o perioada in care multi oameni inca se tem ca, daca ma sustin, vor fi dati la o parte din industrie”, a declarat Spacey despre cariera sa. „Dar stiu ca exista oameni care sunt gata sa ma angajeze imediat in momentul in care voi fi exonerat de aceste acuzatii de la Londra. Cand se va intampla asta, multi oameni din industrie sunt gata sa mearga mai departe”.

Spacey a declarat ca in prezent gaseste momente de incurajare si ridicare a moralului din intalnirile pozitive cu fanii de pe strada, adaugand: „Mass-media a facut tot posibilul sa ma transforme intr-un monstru, dar de la oameni nu am vazut decat afectiune”.

Spacey a fost acuzat pentru prima data de agresiune sexuala in octombrie 2017 de catre actorul Anthony Rapp.

In octombrie anul trecut, un juriu din New York i-a dat dreptate lui Spacey intr-un proces civil in valoare de 40 de milioane de dolari, constatand ca acesta nu l-a molestat pe Rapp cand acesta era adolescent si ca nu este raspunzator pentru agresiune. Alte acuzatii de agresiune impotriva lui Spacey formulate in SUA in Los Angeles si Nantucket au fost retrase dupa ce o presupusa victima a murit, iar o alta a ales sa nu depuna marturie.

„Inca le procesez”, a declarat Spacey despre numeroasele acuzatii care i se aduc. „Inca nu sunt pregatit sa vorbesc despre asta”.

Actorul a declarat ulterior: „Totul se intampla cu un motiv. Si chiar daca acel motiv nu se afiseaza instantaneu sau daca lucrurile nu se rezolva instantaneu, in cele din urma totul va capata sens.”

Spacey se afla in plin proces de scriere de scenarii si scurtmetraje, dar a spus ca nu va scrie despre experienta sa de a fi acuzat de agresiune sexuala.

„Nu incerc sa egalez scorul”, a adaugat Spacey. „Nu am niciun interes sa lupt impotriva a ceva impotriva caruia nu merita sa lupt.”

In timp ce Spacey nu are niciun proiect de mare anvergura la orizont, el si-a imprumutat vocea la viitorul thriller „Control”. Regizorul filmului, Gene Fallaize, a declarat: „Are o baza de fani care il sprijina ridicol de mult. Ei vor sa-l vada pe Kevin jucand. Nimeni nu inceteaza sa-l asculte pe Michael Jackson”.

Spacey a declarat ca un rol vocal in „Control” nu este genul de proiect pe care l-ar fi luat in considerare inainte de aparitia acuzatiilor, dar a precizat: „Acum, ma simt adesea ca si cum m-as fi intors la inceputul carierei mele, cand nimeni nu ma voia… Doar pentru ca am fost pus pe banca o vreme, nu am de gand sa ma opresc din lucru. Nu vreau sa devin ruginit. Sunt pregatit”.

Kevin Spacey are 61 de ani.

Citește în continuare