(video) Margot Robbie face un tur al vilei lui Barbie din filmul regizat de Greta Gerwig. Decorul spectaculos Barbieland a fost construit de la zero si a utilizat atat de multa vopsea roz incat a epuizat stocurile aflate pe piata.
Margot Robbie, actrita australiana dublu-nominalizata la Oscar, este vedeta noului film „Barbie” care va intra in cinematografele romanesti pe 21 iulie. Cu o luna inaintea lansarii productiei regizate de Greta Gerwig, Robbie face un tur al decorului spectaculos in care au avut loc filmarile.
Desi ar fi de asteptat ca pentru un film care contine atat de multe elemente artificiale — care trebuie sa arate in mod intentionat cat mai artificial, sa aiba aspectul unor jucarii — sa fie filmat pe ecran verde si adaugate fundaluri si decoruri digitale, in cazul Barbie s-a optat pentru o lume reala. Adica tot ceea ce vedeti in trailer si ceea ce veti vedea in curand pe marele ecran este real.
Intr-un videoclip de sapte minute publicat de Architectural Digest, Robbie va duce in culisele casei si cartierului lui Barbie in timp ce Greta Gerwig, Ryan Gosling — care joaca rolul lui Ken — si scenografii filmului ofera explicatii legate de deciziile luate in cazul decorurilor.
Dupa ce deschide usile vilei lui Barbie, Robbie dezvaluie ca „nu exista apa in Barbieland” si, de fapt, nu exista niciun element natural – pamant, foc, ploaie sau vant (pentru ca fiecare pot fi un posibil pericol).
Robbie prezinta dormitorul lui Barbie, „garderoba ei magica” unde gaseste zilnic tinuta completa pentru fiecare zi si toboganul prin care personajul coboara in piscina.
Tinutele din film au fost inspirate de filmul „Clueless” si sunt predominant colorate in nuante de roz. Regizoarea Greta Gerwig povesteste ca au avut „atat de multe intalniri despre roz” incercand sa aleaga nuantele potrivite si spune ca „am vrut sa surprind cat de ridicole si cat de amuzante sunt casele papusilor. Nu exista pereti si nici usi. Nu exista niciun loc unde sa te ascunzi”.
Pentru a transpune pe ecran acest univers panoptic, Gerwig a apelat la scenografele Sarah Greenwood si Katie Spencer, echipa londoneza specializata in filme de epoca precum „Mandrie si prejudecata” si „Anna Karenina”.
Greeenwood si Spencer s-au inspirat din arhitectura modernista de la mijlocul secolului trecut din Palm Springs, inclusiv din casa Kaufmann din 1946 a lui Richard Neutra si din fotografiile iconice ale lui Slim Aarons.
Pe langa tinute si mobila, Barbie are o masina decapotabila roz si o bucatarie care se afla constant la limita dintre real si artificial, unele elemente fiind tridimensionale iar altele fiind desenate pentru a sublinia lumea de plastic a papusilor. Inclusiv fundalurile — cerul, linia orizontului — toate sunt pictate pentru a sublinia ideea artificialitatii lumii lui Barbie. S-a utilizat atat de multa vopsea roz incat au epuizat stocurile aflate pe piata, in perioada filmarilor.
Rezumand intregul concept al decorului, Robbie a declarat pentru Architecural Digest ca „nu este practic, dar pentru Barbie nimic nu e practic.”
Barbieland a fost construit pe terenul studiourilor Warner Bros. de langa Londra, vila personajului principal are trei etaje si un tobogan roz.
Gerwig a explicat ca „de ce sa cobori pe scari cand poti aluneca direct in piscina ta? De ce sa te chinui sa urci scarile cand poti lua un lift care se asorteaza cu rochia ta?” Referintele regizoarei — cunoscuta pentru filmele „Lady Bird” si „Little Women”, ambele i-au adus nominalizari la Oscar — au variat de la modelul vilei lui Barbie din anii 1970 (dotat cu lampi Tiffany in trompe l’oeil) la conacul victorian Queen Anne din 2000 (decorat cu scaune Philippe Starck), filme precum „Marea Aventura a lui Pee-Wee” sau „Un american la Paris” (mai exact mica mansarda in care locuieste personajul lui Gene Kelly) dar si picturile cu deserturi ale lui Wayne Thiebaud.
Despre „artificialitatea autentica” pe care a cerut-o din partea scenografelor, Gerwig a explicat ca „totul trebuia sa fie tactil, pentru ca jucariile sunt, inainte de toate, lucruri pe care le atingi”.
Cu o strategie de marketing inteligenta, se asteapta ca filmul Barbie sa fie una dintre cele mai de succes lansari cinematografice ale verii.
Desi probabil nu va reusi sa aiba incasari din box-office mai mari decat „Avatar: Calea Apei”, „Barbie” a avut si are in continuare parte de o campanie de marketing foarte eficienta. Recent, au devenit virale cele 24 de postere cu actorii care ii joaca pe Ken si Barbie in film. Producatorii filmului au oferit posibilitatea ca fiecare utilizator de Instagram sa-si creeze propriul poster cu o fotografie si mesaj personalizate.
In plus, distributia extrem de diversa a actorilor – diferite rase, de pe diferite continente, reprezentanti pentru anumite comunitati – pune in evidenta ideea ca oricine poate fi Barbie si oricine se poate regasi in povestea ilustrata in film. Distributia a 11 Barbie diferite arata si cat de departe sunt dispusi sa mearga producatori pentru a crea un material surprinzator in legatura cu o povestea arhicunoscuta.
Filmul o va pune pe Barbie intr-o situatie foarte ciudata, personajul avand brusc indoieli profund existentiale. In timp ce totul pare sa fie perfect in lumea ei, fiind inconjurata de prieteni si petreceri, Barbie simte totusi ca lipseste ceva si ca trebuie sa existe mai mult in viata decat sa fii o papusa perfecta. Atunci cand isi exprima ingrijorarea partenerului ei, Ken (Ryan Gosling), acesta se simte confuz in legatura cu motivul pentru care Barbie ar vrea sa paraseasca stilul lor de viata, dar, ca intotdeauna, isi sustine foarte mult prietena. Astfel, Barbie paraseste lumea ei de plastic si va avea o serie de aventuri in lumea reala.
Pe langa Barbie clasica, jucata de Margot Robbie, fiecare dintre celelalte personaje are cate o ocupatie si subliniaza ideea ca papusa Barbie poate fi reprezentativa pentru orice femeie inteligenta si muncitoare.
Astfel, in celelalte versiuni ale lui Barbie apar Issa Rae (Barbie presedinte), Kate McKinnon (Barbie gimnasta), Nicola Coughlan (Barbie diplomat), Alexandra Shipp (scriitoarea Barbie), Ritu Arya (jurnalista Barbie), Hari Nef (Barbie doctorita), Emma Mackey (fiziciana Barbie), Dua Lipa (sirena Barbie), Ana Cruz Kayne (judecatoarea Barbie) si Sharon Rooney (avocata Barbie).
In ceea ce il priveste pe Ken, pe langa Ryan Gosling in rolul clasic al lui Ken mai joaca Ncuti Gatwa, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir si Scott Evans (fratele actorului Chris Evans). Spre deosebire de Barbie, Ken este introdus in postere ca fiind „un alt Ken”, „Ken din nou” sau „si el este tot Ken”, subliniind tonul feminist pe care il va avea filmul.