Skip to content

Portugalia este cea mai buna tara pentru cei care lucreaza remote. Romania e pe locul 9 in clasamentul global.

Locul de munca s-a schimbat drastic in ultimii ani. In urma pandemiei si a diverselor restructurari de companii, oamenii au imbratisat munca de la distanta – si in timp ce unele companii opereaza un model de lucru hibrid, cu cateva zile la birou pe saptamana, altele au adoptat definitiv modelul de lucru de acasa. Ca raspuns la o noua generatie de oameni care lucreaza de oriunde – se estimeaza ca exista 35 de milioane de nomazi digitali in intreaga lume – guvernele multori tari s-au adaptat nevoilor si au lansat vize pentru nomazi digitali.

S-ar putea crede ca o conexiune stabila la internet este tot ceea ce are nevoie un nomad digital, dar este mai mult decat atat. Pentru a afla care este cea mai buna tara pentru nomazii digitali, compania de inchiriere de locuite Flatio care activeaza global a intrebat peste 1.200 de nomazi digitali din intreaga lume despre motivatiile, frustrarile si destinatiile lor preferate, precum si despre taxe, cazare si principalele lor nevoi sociale.

Astfel Portugalia s-a dovedit a fi nu doar un loc preferat pentru vacante, ci, datorita lansarii vizei pentru nomazi digitali anul trecut, ci si una dintre favoritele lucratorilor la distanta, permitand celor din afara UE sa locuiasca si sa lucreze in aceasta tara timp de pana la 12 luni. Portugalia se mandreste cu multe destinatii excelente pentru cei care muncesc la distanta, de la capitala surfingului Ericeira la orase pline de viata precum Lisabona si Porto. Insula portugheza Madeira se afla, de asemenea, pe locul sapte in claasamentul global rezultat din acest sondaj.

Thailanda a fost desemnata drept cea mai populara destinatie din Asia de Sud-Est, Bangkok, Chiang Mai si numeroasele insule idilice ale tarii oferind vreme minunata, mancare excelenta si cazare la preturi accesibile nomazilor digitali pe tot parcursul anului.

Indonezia si Malaezia au intrat, de asemenea, pe lista, in timp ce Argentina si Mexicul s-au clasat pe primul loc pentru America Centrala si de Sud.

Cu puterea internetului din Romania si cu zone de munte dar si de mare, tara noastra este clasata pe locul 9. Chiriile sunt mici, mancarea este foarte variata si, atat in zonele de pe litoral cat si catre munte, exista multe optiuni pentru o viata sociala de standard inalt.

In plus, in Romania poti gasi locuri care poti trai conectat la natura, poti manca bio integral, cu produse crescute chiar langa tine, ceea ce in cele mai multe tari din clasament nu mai este posibil.  

Nu avem inca o legislatie pentru nomazii digitali, dar guvernatii ar putea sa ia in calcul oferirea de vize speciale.

Daca puteti lucra de oriunde, acestea sunt oficial cele mai bune tari pentru a face acest lucru, potrivit Flatio.

1.Portugalia

2.Thailanda

3.Spania

4. Argentina

5. Mexic

6. Indonezia

7. Madeira

8. Germania

9. Romania

10. Malaezia

Citește în continuare