Skip to content

Pe 15 si 16 august, puteti vedea Corul Madrigal cu spectacolul AVE MARIA pe faleza Cazinoului din Constanta. Invitat special Marius Manole.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” invita publicul de pe litoral la spectacolele extraordinare „Ave Maria” organizate pe 15 si 16 august 2023, de la ora 21:00.

Evenimentele se desfasoara pe faleza Cazinoului din Constanta (zona Farului Genovez/ grupul statuar Mihai Eminescu).

Intrarea este libera, pe baza rezervarii online pe platforma Bilete.ro, la acest LINK . Un utilizator poate rezerva un numar maxim de 2 bilete cu titlu gratuit.

Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Corului Madrigal, „Ave Maria” este realizat pentru al doilea an consecutiv pentru a marca Ziua Marinei Romane, precum si sarbatoarea Sfanta Maria – Adormirea Maicii Domnului.

„Ave Maria” se va desfasura intr-o scenografie speciala, cu design de lumini, proiectii video si efecte speciale si se va incheia cu un spectacol de artificii, sincronizat cu muzica Madrigalului.

Actorul Marius Manole va completa programul cu o colectie emotionanta de texte sacre si universale. Copiii din corurile Programului National Cantus Mundi vor urca pe scena si vor canta alaturi de Corul Madrigal si dirijorul Anna Ungureanu unele dintre cele mai indragite piese din program.

Regia spectacolului „Ave Maria” este semnata de Emil Pantelimon, design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scirlet, Alexandru Sprinceana si Marin Andrei. La pian/orga interpreteaza Abel Corban.

Evenimentele „Ave Maria” 2023 se inscriu in programul aniversar „MADRIGAL 60”, care marcheaza 60 de ani de activitate neintrerupta, excelenta in muzica si diplomatie prin cultura pentru Corul Madrigal.

Infiintat in anul 1963 de catre legendarul muzician si dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vietii muzicale si diplomatiei culturale nationale si internationale. Este definit prin sonoritatea sa specifica, tehnica non-vibrato, amplasamentul stereofonic in scena si costumele impunatoare.

Repertoriul sau este indreptat catre renastere, muzica preclasica si clasica, romantism, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. Prezenta scenica si componenta ansamblului au fost in permanenta rafinate, astfel incat performanta sa a ajuns sa fie comparata de critici cu „o vioara Stradivarius in mana lui Paganini”.