Skip to content

Joi incepe Brasov Jazz & Blues Festival 2023. Peste 100 de artisti vor canta timp de 6 zile in orasul de sub Tampa. Vor fi proiectate si filme despre Whitney Houston, David Bowie, Tina Turner si Elvis Presley.

Joi, 10 august, va incepe a 11-a editie Brasov Jazz & Blues Festival.  Evenimentul se desfasoara pana pe 15 august, in mai multe spatii din Brasov, dar si in doua localitati din proximitatea orasului de sub Tampa. 

In total, organizatorii au anuntat 6 zile de festival, 54 de evenimente, 5 scene si peste 100 de artisti din 9 tari care vor transforma Brasovul intr-un oras care va rasuna de muzica jazz live.

Cele cinci scene ale festivalului sunt amplasate in Piata Sf. Ioan, Piata Brassai, Parcul Central Nicolae Titulescu (doua scene) si Juno Wine Garden. Serile de jam session au loc la Deane’s Irish Pub & Grill, iar concertele de gospel la Bisericile Fortificate din Prejmer si Bod.

Programul festivalului este completat de activitati si ateliere pentru copii, proiectii de filme in aer liber, ateliere muzicale, targ de viniluri, documentare si filme muzicale la Cinema Astra, si concerte de tip jam session care vor prelungi atmosfera de festival pana tarziu in noapte. 

Patru dintre cele cinci scene sunt dedicate artistilor autohtoni de jazz si blues, scopul evenimentul fiind sustinerea muzicii locale inainte de toate.

Pe scena din Piata Brassai vor urca 5 artisti autohtoni, printre care: JazzyBit, Florin Giuglea si Nicu Patoi care va face echipa cu Lars Kutschke. Accesul la aceste concerte este gratuit.

Scena din Parcul Central Nicolae Titulescu le este dedicata muzicienilor brasoveni si ii veti putea asculta pe Fusion Core, Fernet Blues Company, Dalma & The Fliptones , Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons, Nod in Papura, The Citybreakers, Maya, The Teachers, Overblack si Vertigo.

In ceea ce priveste evenimentele adiacente spectacoleleor, in timpul zilei, scena din parcul central gazduieste elevii si atelierele muzicale sustinute de Academia de Muzica Soundbox iar duminica, 13 august incepand cu ora 17.00, toti chitaristii, indiferent de varsta, sunt invitati sa participe la Intalnirea Chitarelor. Cei prezenti vor interpreta la unison cateva melodii simple dar foarte cunoscute, in fata scenei din Parcul Central. 

Cea de-a doua scena din Parcul Central Nicolae Titulescu se numeste FEEL GOOD STAGE iar distractia va fi intretinuta de Vinyl, Rum, Tapas & Wine – VRTW, UNUM, Tupeu Crew si DJ Dex & Guests.

Dupa ora 22:00, in serile de vineri si sambata, petrecerea se muta la Aftar Hours cu UFe si UNUM.

A patra scena este JUNO Stage, gazduita de JUNO Wine Garden, unde ii veti asculta pe Anamaria Galea, Soul Serenade si Aleka & Chris Guilfoyle Duo (Romania/Irlanda). 

Pe scena principala a festivalului, amplasata in Piata Sfantul Ioan din Brasov, se vor desfasura concertele cu artistii internationali. Vor canta peste 30 de artisti din 9 tari diferite: Sharrie Williams (SUA), Tommy Castro & The Painkillers (SUA), Rita Marcotulli & Luciano Biondini (Italia), Antonio Lizana (Spania), Johnny Rawls (SUA), Lucy Woodward & Soundsville (SUA/DE/IT), Alabama Mike (SUA). 

Intrarea la aceste concerte se face pe baza de bilet sau abonament, care sunt disponibile online pe www.biletebrasov.ro sau in timpul festivalului la punctul de info point din Piata Sf. Ioan.

Pentru cei dornici de experiente memorabile, va recomandam sa calatoriti pe 14 si 15 august la concertul de Gospel al Printesei Gospel Rockin’ Blues – Sharrie Williams (SUA) – de la Bisericile Fortificate din Prejmer si Bod.

Concertele de muzica gospel in bisericile medievale din Transilvania sunt divine, acustica bisericilor de tip sala ajuta la propagarea vocilor solistilor si creeaza o atmosfera minunata.

Accesul la concertul de la Prejmer se face pe baza de bilet de intrare la Cetatea Prejmer, iar la cel de la Bod pe baza de donatie la biserica.

In plus, programul festivalului este completat cu filme pentru intreaga familie in zona special amenajata in Parcul Titulescu, dar si cu filme muzicale, documentare la Cinema Astra: de la viata legendarei Aretha Franklin, la Whitney Houston, Prince, David Bowie, Tina Turner, Ray Charles si pana la Elvis sau Pink Floyd. Intrarea la cinema este libera in limita locurilor disponibile.

In timpul zilei, in zona de cinema special amenajata din parcul central, copiii se vor bucura de un maraton Mickey Mouse si Tom & Jerry, iar seara, aici vor rula filme clasice, de la Top Gun la Dirty Dancing sau Casablanca.

Mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului. Merita mentionat ca posesorii de abonamente sau de bilete la festival au reduceri intre 10% si 20% pe perioada festivalului la locatiile recomandate de festival. Lista locatiilor partenere este disponibila pe site-ul evenimentului.

Citește în continuare