Skip to content

Bobby Axelrod al lui Damian Lewis a revenit in ultimul sezon Billions. Primul episod din sezonul 7 e disponibil si in Romania pe HBO Max. Au fost anuntate deja continuari ale serialului.

Fostul CEO miliardar al fondurilor speculative Axe Capital (interpretat de starul din „Homeland” Damian Lewis) revine pentru cel de-al saptelea si ultimul sezon „Billions”.

Inima rece si calculata a lui „Billions” si-a incheiat cariera pe ecran dupa ce a pierdut in cele din urma disputa sa de cinci sezoane cu dusmanul juridic de lunga durata, procurorul general al statului New York, Chuck Rhoades (Paul Giamatti). In finalul sezonului 5 din 2021, Axe a disparut (cu avionul sau privat) in Elvetia, la adapost de extradare pentru infractiunile sale de afaceri, in loc sa se predea lui Rhoades.

Pentru sezonul final al serialului, mai axat pe politica (avem un candidat la prezindentiale, cu influente naziste si dictatoriale), producatorii au ales sa readuca in prim plan personajul lui Damian Lewis. El este si de aceasta data foarte ancorat in lumea influenta si, veti vedea, a avut o contributie la negocierile preturilor pentru armamentul trimis catre Ucraina ca ajutoare.

Lewis, care dincolo de Homeland si Billions e un foarte cunoscut actor de teatru in Marea Britanie, a inceput sa discute despre o potentiala iesire din serial cu ani inainte de plecarea lui Axe, exprimandu-si dorinta de a petrece mai mult timp cu familia sa stabilita in Anglia. In aprilie 2021, sotia lui Lewis, actrita Helen McCrory („Harry Potter”, „Peaky Blinders”), a murit la varsta de 52 de ani din cauza unui cancer.

Sase luni mai tarziu, Lewis si-a luat ramas bun oficial pe Twitter, scriind: „Imi va lipsi familia ‘Billions’. Da, unele locuri de munca sunt mai mult decat un simplu job…. Dragoste”.

Dar creatorii serialului, Brian Koppelman, David Levien si Andrew Ross Sorkin, au pastrat intotdeauna usa deschisa pentru o revenire, oricat de improbabila. „Despartirile din „Billions” si salutarile din „Billions” nu sunt niciodata permanente; nimic nu este gravat in piatra”, a declarat Koppelman la vremea respective.

In februarie, Lewis a anuntat ca „Bobby s-a intors” pentru sezonul 7 in emisiunea „The Late Show With Stephen Colbert”. Zilele trecute a postat in social media o imagine cu intreaga echipa reunita.

Sezonul 7 se va concentra pe oprirea lui Prince, omul care a preluat tronul lui Axe. La propriu, Prince s-a asezat in venerabilul scaun de birou al lui Axe dupa ce a cumparat Axe Capital de la rivalul sau fugar. Indragitul Prince a dat dovada de un simt al afacerilor fara efort si de ambitii politice de otel rece in sezonul 6, servind in rolul obisnuit al lui Axe ca principal adversar al lui Rhoades. Prince este atat de bun incat ascensiunea sa aparent de neoprit si materializarea viselor prezidentiale anuntate in primul episode din sezonul 7 ii sperie pe cei care il cunosc cel mai bine. Acestia isi lasa deoparte propriile diferente amare pentru a se aduna si a-l contracara.

Cat nu a fost in Billions, Lewis a terminat de filmat A Spy Among Friends – filmari pentru care a petrecut cateva saptamani si in Bucuresti – si a lansat un nou album rock.

„Billions” isi incheie cele sapte sezoane de succes ale povestii de succes despre uber-bogatii sedusi si corupti de bani. Dar Showtime a facut o investitie serioasa in franciza, anuntand in februarie o serie de spinoff-uri cu titluri de lucru.

Printre acestea se numara „Billions: Miami”, pe care Koppelman si Levien il scriau deja cand au fost anuntate emisiunile, care se desfasoara in lumea aviatiei private in mijlocul bogatiei, vietii de noapte, contrabandei si criptomonedelor din Miami.

In Europa, exista planuri pentru „Billions: Londra”, care se concentreaza pe activitatea finantelor din Marea Britanie. Pentru publicul aspirant, exista o emisiune numita provizoriu „Millions”, care ii prezinta pe cei care aspira sa devina  moguli financiari la 30 de ani.

Citește în continuare