Skip to content

Ca urmare a temperaturilor foarte ridicate, in Beijing oamenii poarta “facekini”. Mastile de fata impiedica bronzarea si aparitia petelor pigmentare

In Beijingul torid, „facekini” sunt la moda, in timp ce temperaturile ridicate doboara recorduri.

In conditiile in care temperatura aerului a depasit 45 C , iar temperatura de la suprafata solului a urcat pana la 50 C in unele parti ale tarii, locuitorii si vizitatorii au inceput sa poarte ventilatoare portabile si sa se acopere pentru a evita arsurile. Unele palarii au chiar si ventilatoare incorporate.

In aceste zile au devenit deosebit de populare facekinis – masti care acopera comple fata, dar au  gauri pentru ochi si nas, iar hainele pe care le poarta locuitorii in timp ce incearca sa faca baie sunt cu maneci separate pentru a acoperi bratele, precum si palarii cu boruri largi si jachete usoare din material rezistent la UV.

Multe femei din Asia de Est prefera pielea alba fiind un symbol al educatiei si rafinamentului, iar produsele de protecie solara si de albire a pielii sunt populare si in tarile vecine, cum ar fi Coreea de Sud.

Numai ca in contextul unei pieli foarte albe, si adesea albita chimic, soarele atat de puternic cauzeaza rani si pete pigmentare care le creeaza, evident, disconfort femeilor din China.

Ieri, televiziunea de stat chineza a aratat turisti care isi faceau selfie-uri langa un termometru de 12 metri inaltime care afisa in timp real o temperatura de 50C la suprafata, in Muntii Flamanzi din Xinjiang.

In Romania vara calendaristica e aproape de final, dar meteorologii spun ca mai vin vremuri toride. Speram ca ati folosit creme de protectie solara si, daca plecati in vacanta in perioada urmatoare, nu uitati sa va luati protectia solara.

Vremea calda de afara indeamna la tot mai mult timp petrecut in aer liber insa acest lucru vine cu o serie de ingrijorari si confuzii legate de aplicarea cremei de protectie solara. Specialistii declara ca ar trebui purtata tot timpul, chiar daca purtati palarie sau planuiti sa stati la umbra. 

Pe masura ce tot mai multi oameni devin constienti de importanta — si de potentialele deficiente — protectiei solare, apar tot mai multe cercetari ale specialistilor in domeniu. Si in acelasi timp, pe rafturile magazinelor se gasesc din ce in ce mai multe produse in acest sens, insa o parte dintre ele pot fi nesanatoase iar altele sunt ineficiente.

Mai jos veti gasi un ghid despre cum sa alegeti o crema de protectie solara de buna calitate, cu efecte benefice pentru tenul dvs. Ghidul este inspirat de noile descoperiri anuntate de FDA (administratia americana pentru alimente si medicamente) si EWG (Comisia pentru protectia mediului Environmental Working Group).

Citește în continuare