Skip to content

Universal Pictures va realiza un film biografic despre Martin Luther King Jr. Chris Rock va fi regizor, iar Steven Spielberg va fi producator executiv.

Publicatia Deadline a anuntat ieri ca Studioul Universal Pictures a cumparat drepturile de adaptare a biografiei lui Martin Luther King Jr, scrisa de Jonathan Eig si aclamata de critici: A Life. In curand va intra in lucru un film despre Martin Luther King Jr cu Chris Rock regizor si Steven Spielberg producator.

Filmul va fi produs de Amblin Partners, iar Kristie Macosko Krieger va fi producator alaturi de Rock.

Cartea King: A Life: A Life a fost un mare bestseller si este nominalizat la National Book Award, fiind numita o biografie detaliata si suprinzatoare a simbolului drepturilor civile Dr. King, pentru ca foloseste surse neexploatate anterior, care includ informatii recent declasificate de FBI.

Cartea schiteaza omul curajos care a cerut proteste pasnice in sudul segregationist, in timp ce se lupta cu propriile sale slabiciuni si cu un guvern federal care ii urmarea fiecare pas in loc sa il trateze ca pe eroul pe care istoria il arata ca fiind. 

Acesta este un pas mare pentru Chris Rock in cariera, odata cu rolul de regizor pentru o asemenea productie, dar el s-a remarcat ca regizor cu “Top Five”, pe care l-a si scris si care a devenit cea mai mare afacere la Festivalul de Film de la Toronto din 2014, unde Paramount Pictures a cumparat drepturile mondiale. Rock a mai regizat Head of State si I Think I Love My Wife.

In acest moment Christ Rock joaca in filmul Rustin, regizat de George C. Wolfe, in care Colman Domingo il interpreteaza pe Bayard Rustin, cel care a organizat marsul din 1963 la Washington, unde Dr. King a tinut discursul sau iconic „I have a dream”, care a galvanizat lupta pentru desegregarea sudului. In Rustin, Rock joaca rolul esential al lui Roy Wilkins, liderul NAACP care a imbratisat cu reticenta eforturile lui Rustin si a facut posibil marsul. Acest film este produs de Higher Ground pentru Netflix.

Rock este de patru ori castigator al premiilor Emmy si de trei ori castigator al premiilor Grammy, precum si un autor de bestselleruri. El este cel mai cunoscut in calitate de comediant de stand-up si a facut istorie pe 4 martie cu specialul sau de stand-up de pe Netflix, Chris Rock: Selective Outrage, primul realizat in cadrul unui eveniment global de streaming live. Serialul sau animat Everybody Still Hates Chris va fi difuzat la nivel global pe Paramount + si Comedy Central, cu Rock ca producator si narator.

Citește în continuare