Skip to content

In Dubai se va deschide in 2030 un nou muzeu cu arhitectura futurista. Formele naturale ale cladirii au fost acoperite cu o membrana dubla care creeaza un efect misterios in peisajul urban. 

Dubaiul va avea un nou muzeu de arta incepand din 2030, gratie unui proiect de arhitectura futurista dezvoltat de firma de Kalbod Studio. Constructia are un design distinctiv: intrarea va fi semnalata printr-o structura sculptata cu pamant batut care va fi acoperita de o membrana semi-transparenta. 

Structura din pamant este inspirata de forme organice si va crea in interior un mediu linistit care aminteste de spatii naturale, precum canioanele si pesterile. 

Printre altele, unul din obiectivele principale ale spatiului este sa recupereze spatiul urban dedicat pietonilor, astfel ca muzeul va fi construit in jurul unor obiective vizitate des de catre localnici si turisti si va avea legaturi directe cu aceste locuri. 

Viitorul muzeu va fi construit in Burj Park, unul din cele mai frecventate spatii din Dubai, cunoscut mai ales pentru Dubai Mall, fantanile spectaculoase si celebrul Burj Khalifa. 

Constructia propusa de arhitectii de la Kalbod Studio a fost proiectata pentru a se integra cu usurinta in acest ansamblu de cladiri spectaculoase, multe dintre ele incluzand Dubaiul pe lista primelor megaorase ale lumii.

Locul ales este de asemenea inconjurat de sculpturi si opere de arta moderna, diverse in dimensiuni si stiluri, create de artisti din toata lumea. Astfel, muzeul va fi ultima piesa pentru a crea un parc cultural dedicat vizitatorilor Dubaiului.

Muzeul va servi drept spatiu pentru intalniri artistice si culturale, iar membrana care acopera constructia va asigura filtrarea caldurii si a climei extreme a Dubaiului, asigurand un spatiu de relaxare si odihna. Circuitul de vizitare este gandit pe baza unui traseu pe verticala, permitand vizitatorilor sa urce cu un lift pana la ultimul etaj, ulterior sa coboare pe o rampa spiralata pentru a descoperi toate operele expuse. 

Constructia va avea o inaltime de 60 de metri si se va intinde pe o suprafata de 2000 de metri patrati, fiind proiectata pentru a plasa oamenii si nevoile lor in centru.

Membrana transparenta le va permite celor din exterior sa vada ce se intampla in interior. Aceasta dezvaluie mici sectiuni din structura de pamant pentru a-i tenta pe cei din exterior sa intre si sa descopere interiorul. De asemenea, constructia din pamant va fi realizat din mai multe straturi pentru a reprezenta metafora unei persoane care traieste in desert si poarta mai multe straturi de haine, adica are mai multe apartenente. 

Filozofia din spatele constructiei se bazeaza pe conceptul de Subiect-Obiect, dezvoltat de arhitectii de la Kalbod Studio. 

Potrivit acestui concept, artistii reprezinta subiectul, iar arta pe care o creeaza pe baza a ceea ce vad si inteleg despre lume este obiectul. Aceasta idee este transpusa si in viitoarea cladire, deoarece obiectul (muzeul) este la fel de semnificativ ca subiectul (adica oamenii care il folosesc) si arata cat de importanti sunt creatorii si utilizatorii ei.

Constructia va incepe in 2024 si va fi finalizata in 2030. 

Va recomandam sa cititi mai jos si alte articole despre cele mai recente creatii si constructii futuriste din Dubai. 

Citește în continuare

Cea mai Instagramabila instalatie de lumini a acestei ierni, deschisa incepand de astazi la Gradina Botanica din Bucuresti. Personajele din Alice in Tara Minunilor, transpuse intr-un tunel de lumini de peste 200 metri lungime si 320.000 leduri.

Compania Wonderful Lighting, detinatoare a brandului “Garden of Lights”, a adus in Romania expozitia multimedia „Gradina Luminilor”.  Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti gazduieste instalatia de lumini timp…

Citeste mai mult