Skip to content

Steven Tyler, acuzat pentru a doua oara de o femeie care sustine ca a agresat-o sexual cand era minora. Membrii trupei Aerosmith sunt acuzati ca au privit intregul act razand.

La aproape doi ani de la primele acuzatii de agresiune sexuala, Steven Tyler, solistul Aerosmith, este actionat din nou in instanta. O a doua femeie sustine ca a fost agresata de artist in urma cu aproape 50 de ani.

Jeanne Bellino a intentat un proces impotriva lui Tyler in care il acuza ca a agresat-o sexual in 1975, cand ea avea 17 ani si lucra ca fotomodel.

In 1975, Aerosmith se afla in turneu in SUA cu cel de-al treilea album al lor, „Toys in the Attic”, care contine unul dintre cele mai mari hituri ale lor, „Walk This Way”. La acea vreme, Bellino, in varsta de 17 ani, se afla la o prezentare de moda cand un prieten i-a aranjat o intalnire cu Tyler la hotelul Warwick din Manhattan.

Bellino sustine ca, in timp ce se plimba pe 6th Avenue in drum spre hotel, Tyler a fortat-o sa intre intr-o cabina telefonica, unde “i-a bagat limba pe gat” si a pipait-o in timp ce ceilalti membri ai grupului „stateau in afara cabinei telefonice razand”.

La vremea respectiva, Tyler avea in jur de 27 de ani iar Bellino sustine ca a fost agresata violent de doua ori in aceeasi zi. Reclamanta solicita daune morale, nespecificand o suma anume, acest lucru urmeaza sa fie stabilit de instanta.

Documentele legale sustin ca, in timp ce se afla la hotel, Tyler a imobilizat-o pe Bellino de un perete si a agresat-o sexual in timp ce alte persoane ii priveau.

Dupa ce Bellino si prietena ei s-au intalnit cu Tyler si cu mai multi membri din anturajul acestuia, au mers impreuna pe Sixth Avenue. In timp ce se plimba, Bellino sustine ca i-a pus lui Tyler o intrebare despre versurile unei melodii, un lucru care l-a frustrat pe Tyler, ulterior acesta a fortat-o sa intre intr-o cabina telefonica.

„In timp ce o tinea captiva, Tyler i-a bagat limba pe gat, i-a pus mainile pe corp, pe sani, pe fese si pe organele genitale, indepartandu-i hainele si imobilizand-o de peretele cabinei telefonice. In timp ce Tyler o mozolea si o pipaia pe reclamanta, el o calarea pretinzand ca face sex cu ea. Altii stateau in afara cabinei telefonice razand si, in timp ce trecatorii priveau si erau martori, nimeni din anturaj nu a intervenit.”, se sustine in proces. 

Bellino sustine si ca „penisul lui Tyler era in erectie si era evident pentru ea, in timp ce se freca de ea, ca nu purta lenjerie intima si ca avea pantaloni subtiri pe el”. In cele din urma, a reusit sa fuga din cabina telefonica dupa ce si-a ridicat genunchiul pentru a pune distanta intre ei, l-a tras de par pe Tyler si a fugit din cabina telefonica „in stare de soc si frica”.

Procesul sustine ca aceasta a fost prima experienta sexuala a lui Bellino. Tanara ar fi ramas ulterior cu anturajul lui Tyler pentru ca se baza pe prietenul ei pentru transport.

Conform procesului, grupul s-a intors la hotelul Warwick, unde, in apropierea barului, Tyler ar fi sarutat-o cu forta pe Bellino si s-ar fi frecat de ea, sugerand din nou actul sexual. Tanara s-a opus, Tyler i-a soptit la ureche ca se duce pana in camera de hotel sa rezolve ceva si o va suna sa vina in camera dupa aceea.

In cele din urma, Tyler ar fi sunat in hol si o persoana din anturajul lui i-ar fi spus ca poate urca in camera lui. Tanara era atat de speriata incat „nu putea vorbi si era paralizata”. Ea a clatinat din cap catre asociat si a fugit spre usa, iar un portar care vazuse agresiunea lui Tyler, a ajutat-o sa urce repede intr-un taxi si a strigat la sofer sa porneasca rapid din loc. 

Aceasta a inceput sa “planga isteric” si, dupa ce a ajuns acasa, i-a povestit surorii sale intregul fir al intamplarilor.

Bellino sustine ca de la presupusul incident „a suferit si va continua sa sufere, mari dureri fizice si mintale, suferinta emotionala severa si permanenta, manifestari fizice ale suferintei emotionale, jena, umilinta, leziuni fizice, intime si psihologice”. Dupa incident, a fost spitalizata si tratata cu medicamente, avand chiar si in prezent nevoie de tratament pentru a face fata traumei pe care o resimte.

Procesul vine la un aproape doi ani dupa ce Julia Misley l-a acuzat pe solistul Aerosmith ca ar fi agresat-o cand avea 16 ani, in 1973.

Misley a sustinut in procesul sau ca Tyler i-a convins pe parintii ei sa ii acorde tutela asupra lui Misley, pentru ca aceasta sa poata calatori cu el prin alte state americane. Doi ani mai tarziu, Misley ar fi ramas insarcinata cu copilul lui Tyler iar acesta a convins-o sa faca avort.

Tyler a negat acuzatiile lui Misley, desi nu a negat ca ar fi sustinut relatii sexuale cu ea. In luna mai a acestui an, a depus o motiune pentru a convinge instanta sa respinga dosarul. In cererea lui, artistul declara ca Misley si-a dat consimtamantul pentru relatia sexuala si ca pretentiile ei nu sunt valide “din cauza imunitatii paratului in calitate de ingrijitor/tutore”. Presa americana a considerat declaratiile lui drept aberante la vremea respectiva.

In primavara acestui an, Aerosmith a anuntat un turneu de retragere din muzica. Inceput in luna septembrie, trupa a reusit sa sustina trei spectacole dupa care turneul a fost amanat din cauza unor probleme de sanatate ale lui Tyler. Desi motivul oficial pentru amanare au fost corzile vocale ale solistului, presa americana sustine ca artistul ar avea nevoie din nou de reabilitare, unde a petrecut cateva luni ale anului trecut.

In ultimii ani, membrii trupei au declarat ca sunt prea batrani ca sa mai concerteze insa interesul fanilor pentru a-i vedea live i-a mentinut pe scena.

Citește în continuare