Skip to content

Actorii din The Crown care ii joaca pe Charles si Diana dezvaluie dificultatile pe care le-au avut la filmarile sezonului 6. Anumite scene au fost modificate in urma lansarii biografiei Printului Harry.

Netflix va lansa saptamana viitoare primele patru episoade din al saselea si ultimul sezon The Crown. Continuarea, adica finalul sezonului si implicit al serialului, vor fi disponibile o luna mai tarziu, in decembrie. 

In anticiparea lansarii, protagonistii seriei au inceput sa promoveze noile episoade si sa dezvaluie cum a fost in culisele productiei.

Distributia sezonului ramane aceeasi ca in sezonul precedent, cu Dominic West in rolul lui Charles, Imelda Staunton in rolul Reginei Elisabeta a II-a si Jonathan Pryce in rolul Printului Phillip. Printre noii actori care se alatura seriei se numara Ed McVey si Luther Ford in rolul lui William si Harry, iar Rufus Kampa si Fflyn Edwards in rolul fratilor lui Charles, Edward si Andrew.

Elizabeth Debicki, actrita care o joaca pe Printesa Diana inca din sezonul al cincilea, a descris filmarile la scenele care au precedat moartea Printesei Diana ca fiind „complet insuportabile”.

Debicki a declarat ca recrearea unora dintre cele mai tulburatoare scene din istoria moderna a familiei regale a fost „dificila”, descriind sarcina ca fiind “grea, foarte maniaca si incredibil de invaziva”.

Netflix a precizat deja ca moartea Dianei in accidentul de masina din Paris nu va fi ecranizata, in schimb primele episoade se vor concentra pe perioada premergatoare tragediei, zilele dinaintea accidentului si atentia pe care Diana si partenerul ei Dodi Fayed (jucat de Khalid Abdalla) au generat-o in randul presei. 

Regizorul noilor episoade, Christian Schwochow, a explicat intr-un interviu acordat Deadline ca s-au facut eforturi majore pentru ca scenele respective sa fie tratate cu tact.

La randul ei, Debicki a declarat intr-o serie de comentarii trimise de Netflix presei americane ca “Uneori, este aproape ca un raspuns anormal la faptul ca esti urmarit, pentru ca atat de multi actori joaca rolul presei si pentru ca nu ai unde sa te duci si trebuie sa fii intr-o astfel de situatie doar pentru aproximativ un minut, inainte de a-ti da seama ca este complet insuportabil.”

Actrita in varsta de 33 de ani sustine ca “nimeni nu ar trebui sa fie nevoit sa experimenteze vreodata cum se simte cand incerci sa filmezi scenele in timpul zilei in Paris, incercand sa te deplasezi dintr-un loc in altul si sa ai acest roi de oameni in jurul tau. Te simti prins in capcana. Este o experienta cu adevarat neplacuta.”

Debicki a jucat-o pe Diana si in sezonul anterior The Crown iar prestatia ei, desi criticata ca fiind exagerata, i-a adus nominalizari la Premiile Emmy si Globurile de Aur. Actrita a explicat ca recrearea scenelor din Paris, dinaintea accidentului tragic in care Diana si Dodi si-au pierdut vietile, a fost cea mai grea parte a noului sezon.

“Nu a fost vorba despre actorie… pentru ca este cu adevarat ingrozitor sa ai atatia oameni care tipa la tine si care vor ceva”, a explicat Debicki.

Ea a ales sa aiba incredere in arcul emotional pe care l-a scris Peter Morgan, creatorul The Crown, acesta fiind concentrat pe juxtapunerea accidentului cu „bucuria reala, fericirea, lejeritatea si distractia autentica a personajelor” dinaintea momentului respectiv.

Pentru Debicki, partea de distractie s-a simtit ca o ancora emotionala: “a fost cu adevarat singura parte pe care am simtit ca o pot controla, intr-un fel, si care a devenit un adevarat obiectiv. Chiar aveam nevoie de ea. Aveam nevoie sa ma distrez, si asa am facut-o, atat cat am putut, cu copiii si Khalid si Salim”.

Dominic West a surprins spunand ca anumite secvente au fost modificate sub influenta aparitiei biografiei Printului Harry.

West a declarat ca portretizarea Printului Charles in noul sezon il prezinta pe actualul monarh britanic in timpul celei mai proaste perioade din viata sa. Episoadele viitoare il vor arata pe Charles in urma vestii mortii Printesei Diana, in august 1997. Charles si Diana divortasera cu un an inainte, Charles cimentandu-si apoi relatia cu Camilla Parker-Bowles, iar Diana incepand o relatie cu Dodi Fayed.

West a declarat intr-un interviu realizat de Netflix ca “au fost cateva scene foarte grele in acest sezon si multe lacrimi pentru Charles. Sunt multe scene in care Charles incearca sa se impace cu moartea Dianei si sa le dea vestea fiilor sai, incercand sa isi ajute fiii sa jeleasca si avand diferite grade de succes in acest sens.”

Actorul in varsta de 54 de ani este, precum Charles, tatal a doi baieti de varste similare cu cele pe care le aveau printii William si Harry la moartea Dianei. De aceea, a explicat el, si-a dorit “in mod natural sa lupte in coltul lui Charles.”

“Intotdeauna incerc sa il prezint intr-o lumina buna si nu reusesc mereu sa fac asta, dar cred ca in a doua jumatate a sezonului, cand William ii face viata foarte grea si este foarte suparat pe el si nu vrea sa vorbeasca cu el, iar Charles nu poate comunica cu fiul sau, pot sa inteleg cum se simte”, a spus el. 

Serialul va atrage in mod inevitabil titluri despre relatia lui Charles cu Harry, mai ales ca producatorii s-au bazat pe acuzatiile pe care Harry le face la adresa tatalui sau in biografia “Rezerva” care a fost lansata in timpul filmarilor noilor episoade The Crown.

In “Rezerva” (Spare), Printul Harry a scris ca tatal sau nu l-a imbratisat atunci cand i-a dat vestea mortii mamei sale, Printesa Diana, dar i-a pus mana pe genunchi si i-a spus ca lucrurile vor fi OK.

West a spus ca el crede ca Charles este o persoana foarte emotiva si ca l-a interpretat ca atare in scenele din intimitate, cum ar fi cele in care incearca sa aiba grija de cei doi fii ai sai dupa moartea mamei lor.

In interviul acordat Netflix, actorul a spus ca “Dupa ce Harry si-a scris cartea si a spus ca nu l-a imbratisat niciodata sau ceva de genul acesta, a trebuit sa schimbam putin acest lucru. Acum am cam presupus – am ghicit – ca Charles este un tip emotional si mai degraba deschis la suflet, in ciuda exteriorului sau coerent, pe care, evident, trebuie sa il aiba in public.”

West a dezvaluit ca primele doua treimi din sezonul 6 se vor ocupa de consecintele mortii Dianei, iar ultima treime va trece la vremuri „mai fericite”, cand Charles si Camilla se casatoresc.

Citește în continuare