Primul album de benzi desenate despre evenimentele din decembrie 1989 publicat in Romania, expus la Timisoara pana la finalul lunii ianuarie. Poate fi achizitionat si online.
Expozitia Muzeului Judetean de Istorie Brasov si albumul „Istorii din 89 in benzi desenate” a ajuns la Timisoara.
Decembrie 1989 este un punct de referinta in istoria noastra iar conceptul din spatele „Istorii din 89 in benzi desenate” vorbeste fix despre acest moment, reprezentand primul album de benzi desenate despre evenimentele din decembrie 1989 publicat in Romania.
Este cel mai mare album colectiv de benzi desenate (39 de autori) si cel mai voluminos (212 pagini de benzi desenate) realizat sub egida Muzeului Judetean de Istorie Brasov.
Expozitia de la Timisoara va fi deschisa pana pe 31 ianuarie 2024 (fiind deschisa pe 7 decembrie 2023), in incinta Bibliotecii Centrale a Universitatii Politehnica. Vor putea fi admirate o selectie a catorva dintre lucrarile care se regasesc in acest album inedit pentru scena culturala romaneasca.
Totodata, colaborarea cu muzeele din tara — in acest caz, Muzeul Judetean de Istorie Brasov — arata si ramificatiile pe care le-a avut programul cultural national “Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” la nivelul intregii tari.
In ultimele luni, expozitia a fost prezentata si in Albania si la Lisabona, Timisoara fiind al patrulea oras inclus in turneul european al acestui proiect. Daca nu sunteti din Timisoara si doriti sa achizitionati albumul, poate fi cumparat aici.
Vernisajul expozitiei a fost urmat de un artist talk la care au fost prezenti Nicolae Pepene – managerul Muzeului Judetean de Istorie Brasov si coordonatorul albumului, Octav Ungureanu, Alexandra Gold, Gabriel Rusu, Mirel Dragan, Valentin Ionescu, Victor Drujiniu si Tudor Vidoni.
Colaborarea cu Muzeul Judetean de Istorie Brasov a facilitat expunerea acestor lucrari inedite intr-un spatiu al UPT – Campus Creativ, un proiect initiat de Universitatea Politehnica Timisoara si Liga AC.
In total, 39 de autori au lucrat la album, fiecare dintre ei a contribuit cu o poveste. Printre acestia se numara Serban Andreescu, Daniel Rizea, Octav Ungureanu, Sorina Vasilescu, Veronica Solomon, Felix Crisan, Giorge Roman, Gabriel Rusu, Cristian Pacurariu si Cristiana Calin.