Skip to content

Asteroid City filmul lui Wes Anderson va putea fi urmarit online incepand din 20 ianuarie pe SkyShowtime. In distributie sunt Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Edward Norton si Tom Hanks.

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, in care joaca Jason Schwartzman, Scarlett Johansson si Tom Hanks, va fi disponibil pentru vizionare in exclusivitate pe SkyShowtime incepand din 20 ianuarie.

Scris si regizat de Wes Anderson, de sapte ori nominalizat la Oscar, Asteroid City impresioneaza cu distributia sa, inclusiv cu vedetele din rolurile secundare, actori apreciati de critici precum Jeffrey Wright (Westworld, No Time To Die), Tilda Swinton (Suspiria, Michael Clayton), Adrien Brody (The Pianist, The Darjeeling Limited), Bryan Cranston (Breaking Bad, Trumbo) si Edward Norton (Glass Onion, Birdman).

Povestea se desfasoara intr-un oras fictiv din desert, in sud-vestul american, in jurul anului 1955.

Tinerii iubitori ai spatiului din intreaga tara, Junior Stargazers si Space Cadets, se aduna pentru sarbatoarea anuala a Zilei Asteroidului – dar competitia academica este data peste cap in mod spectaculos de evenimente care pot schimba lumea.

Sarbatoarea menita sa onoreze realizarile tinerilor Junior Stargazers are parte de un vizitator neasteptat: un extraterestru.

Asteroid City este un loc inchis, o poveste pusa la cale de catre armata, dar tinerii geniali, cu inteligenta lor precoce, amintind de personajele din filmele clasice ale lui Spielberg, au un plan pentru a raspandi vestea in lume.

Hanks joaca rolul socrului personajului lui Schwartzman, care isi insoteste numerosii copii in aceasta excursie in desert.

El este distras de o frumoasa actrita (Johansson), in timp ce copiii sai devin obsedati de ideea vietii pe alte planete. In rolul inteleptului batran, Hanks pare sa indeplineasca rolul jucat adesea de Bill Murray in filmele anterioare ale lui Anderson.

Scenariul a fost scris impreuna cu Roman Coppola, colaborator frecvent al lui Anderson. Este al unsprezecelea film al cineastului american, aflat in lucru inca din 2020.  Trailerul poate fi urmarit mai jos.

Cu toate acestea, in stilul inegalabil al lui Anderson, povestea este mult mai profunda.

In jurul anului 1955, pe coasta de est, personajele din Asteroid City sunt pe scena, pregatind o piesa care se numeste „Asteroid City”.

Actorii de teatru, pe punctul de a deveni vedete, isi perfectioneaza talentul.  Cu siguranta, la fel de amuzant ca oricare dintre filmele lui Anderson, dar avand o dimensiune cosmica; o examinare interioara, personala, a complexitatii relatiilor de familie si a noilor iubiri, a parintilor si a copiilor, a secretelor, a descoperirilor si a depasirii adultilor; vastul Vest si cenusiul Est, toate intr-un echilibru emotional specific lui Wes Anderson.

Din distributie fac parte si Liev Schreiber (Ray Donovan, X-Men Origins: Wolverine), Hope Davis (Your Honor, Succession), Stephen Park (The French Dispatch, Fargo), Rupert Friend (The Young Victoria, Pride & Prejudice), Maya Hawke (Stranger Things, Do Revenge), Steve Carell (The Office, The Morning Show), Matt Dillon (There’s Something About Mary, The House That Jack Built), Hong Chau (The Whale, The Menu), Willem Dafoe (franciza Spider-Man , The Florida Project), Margot Robbie (Barbie, Suicide Squad, I, Tonya), Tony Revolori (The Grand Budapest Hotel, franciza Universului Cinematic Marvel Spider-Man ), Jake Ryan (Moonrise Kingdom, Eighth Grade) si Jeff Goldblum (franciza Jurassic Park , Independence Day).

Bineinteles, estetica devenita semnatura a lui Anderson nu lipseste din noul film, culorile, luminile, costumele si scenografia joaca un rol important in limbajul cineastului.

La Milano exista o cafenea decorata de Wes Anderson dupa estetica filmelor sale. Recent, o tendinta pe TikTok prin care se creeaza videoclipuri in stilul lui Anderson a strans peste 2 miliarde de vizualizari.

In ciuda popularitatii lui Anderson, putini stiu ca exista o cafenea in Milano inspirata de filmele sale, proiectata chiar de regizor.

Citește în continuare